2012-11-07 15:19:20• hírek • Szatmár.ro

Bemutatjuk az RMDSZ jelöltjeit

Kovács Zoltán Attila az 1-es számú választási körzet képviselőjelöltje.

1968. március 18-án születtem Avasfelsőfaluban. Gyermekkoromat és a diákéveimet azonban Avasújvárosban töltöttem, ahol jelenleg is élek feleségemmel és két fiammal. Általános iskolába még a szülőfalumba jártam, de középiskolába már a megyeszékhely egyik legerősebb iskolájába, a Mihai Eminescuról elnevezett liceumba jártam. A későbbi szakmám felé vezető út első lépcsője a véletlen volt, hiszen, amikor a Nagybányai Bányászati Kollégiumba felvételiztem, azt a szakot választottam a három közül, amelyen a legtöbb hely volt. Mint kiderült a felvételi napján, mások is így gondolkodhattak, mert egy helyre négy jelentkező jutott, így meg kellett küzdenem a bejutásért. S ha az elején a véletlen is szerepet játszott abban, hogy bányászati térképésznek tanultam, a későbbiekben megszerettem, s igyekeztem a legjobbnak lenni a saját szakmámban.

1992-től három éven át földmérőként dolgoztam a Szatmár Megyei Földhivatalban, ahol a zavaros időkben, a földvisszaigénylések időszakában, azon voltam, hogy a tulajdonosoknak visszajuttathassuk az őket megillető területeket. 1995-től 2004-ig fő telekkönyv-vezető voltam az Avasfelsőfalui Bíróságon, így logikus lépésnek tűnt, hogy az addigi képzettségem mellé megszerezzem a jogi diplomát is, amely lehetőséget biztosított arra, hogy magas szakmai színvonalon tudjak a bíróságon felmerülő földügyi kérésekben fellépni. Később a jogi alapképzés mellé mesteri diplomát is szereztem. A szakmai kiteljesedéshez azonban szükségesnek láttam a földmérő mérnöki oklevél megszerzését is.

2004-óta napjainkig magánvállalkozóként is tevékenykedem, illetve térképész szaktanácsadóként is dolgozom. Sokszor az az érzésem, hogy a legnehezebb dossziék kerülnek hozzám, de ilyenkor elégtétellel tölt el, hogy képesnek tartanak arra, hogy elboldoguljak velük. Nyugodtan elmondhatom, hogy mind a magyar, mind pedig a román nemzetiségűekkel jó kapcsolatot ápolok, s a munkám révén rengeteg emberrel kerültem kapcsolatba, akiknek közvetlenül is tudtam segíteni.

Családommal Avasújvárosban élek. A nagyobbik fiam, Zoltán, 19 éves, de hatodikos kora óta sokszor velem járt terepmunkára és konferenciákra, így jelentős szakmai előnyre tett szert azokkal az évfolyamtársaival szemben, akik most barátkoznak a térképészettel. A kisebbik fiam inkább a ház körüli munkákban jeleskedik. Tíz éves kora ellenére már igencsak ügyesen forog a konyhában, érdekli a konyhaművészet és már most finom ételeket tud nekünk készíteni.

SZEMÉLYES ADATOK
Születési adatok: Avasfelsőfalu, 1968. március 18.
Állampolgárság: román
Nemzetiség: magyar
Családi állapot: nős, két gyerek édesapja

MUNKAHELYI TAPASZTALAT

2004 - 2012 adminisztrátor, Masuratori topografice Kft
1996 - 2004 fő telekkönyv-vezető, Avasfelsőfalui Törvényszék

TANULMÁNYOK
2005 - 2009 földmérő mérnök, Temesvári Műszaki Egyetem, Építészeti kar
2002 - 2004 európai közösségi és igazságügyi adminisztrációs jog, Vasile Goldis Nyugati Egyetem Arad, mesteri diploma
1998 - 2002 jogtudomány, Nagyváradi Egyetem, Jogtudományi kar
1989 - 1992 bányászati térképész almérnök, Nagybányai Bányászati Kollégium

POLITIKAI TEVÉKENYSÉG
1996 - tanácsos, Avasújváros Helyi Tanácsa
1996 - RMDSZ tag

NYELVISMERET
Magyar - anyanyelv
Román - felsőfok
Angol - középfok

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: