2010-05-12 15:15:05• hírek • Szatmár.ro

Bemutatjuk a szakértőket

cikksorozatunkban most  szakértő rovatunk ügyvédjét, Gittinger Orsolyát mutatjuk be olvasóinknak.

Gittinger Orsolya 1973. december 28-án született Erdődön. Tanulmányait az Eminescu Líceumban kezdte, majd a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban folytatta. Majd a Kolozsvári Dimitrie Cantemir jogi Fakultására iratkozott, ezt követően pedig a Babes-Bolyai Egyetemen tette le a licenciátusi vizsgát. Gyerekként agrármérnök szeretett volna lenni, mint az édesapja, de annak ellenére. Hogy nagy állatbarát volt, és a mezőgazdász életet is hamar megszokta, a kémiát sohasem szerette, és egyáltalán nem volt reál beállítottságú, így másképp alakultak a dolgok.

„Bizonyos napokon semmi, de tényleg semmi szépséget nem találok a szakmámban. Főleg olyankor, amikor az emberi butasag, makacsság és rosszindulat ellen nem talalom az ellenszert, vagy olyankor, amikor bár egy problémát szépen és elegánsan is meg lehetne oldani, de a felekben egyszerűen nincs meg az akarat erre, és minden mindegy alapon ütik-vágják egymást. Ebben a szakmában emberekkel dolgozunk, annak minden szepsegevel es nehezsegevel egyutt. Nehéz szakma, amiben a legszebb az, amikor a hozzám forduló ügyfél problémáját meg tudom oldani, elintézek egy addig megoldatlan helyzetet, segitek rendezni egy vitas kérdést." - nyilatkozta szakmájáról Orsolya.

Szakértőnk 1998 óta dolgozik ügyvédnőként, először két évig mint gyakornok, azután mint egyéni ügyvéd. Szakértőnk egy közszájon forgó bírósági ankedótát oszt meg olvasóinkkal, amikor is egy apaság megállapítísát célzó ügy tárgyalásakor a már korosodó és nem túl előnyös testi adottságokkal megálldott bírónő kihallgatta az alperest, vagyis az állítólagos apát. A kérdéseket a bírónő első szám egyes szemelyben tette fel, úgy ahogy azokat a felperes megfogalmazta, tehát az egyik kérdés így hangzott: Elismeri hogy nemi viszonya volt velem? A fiatalember nagyot nézett majd így válaszolt: Önnel!? Isten ments!

Szakértőnk polgárjogi, családjogi és kereskedelmi jogi kérdésekre válaszol szívesen, de igyekszik minden témában az olvasók segítségére lenni. Szakértőnk szerint, nem lehet nem észrevenni, hogy az emberek mennyire tájékozatlanok jogi kérdésekben, mennyi tévhit forog közszájon ebben a témakörben. Másrészt gyakran tapasztalom, hányan nem fordulnak szakértőhöz a jogi problémáikkal, ilyen-olyan, de általaban anyagi megfontolásbol. Problemája viszont mindenkinek, vagy majdnem mindenkinek akad, és aztán ilyenkor a szomszédasszonytol megkezdve, mindenféle önjelölt jogászhoz, másoló irodákhoz, egyáltalan bármilyen írástudó emberhez fordulnak a megszorult és megijedt emberek Orsolya elmondta, hogy a szakertoi rovat keretein belul, lehetoseg nyilik arra, hogy ha altalanossagokban is, de szakember adjon tanacsot az erdeklodoknek, a problemakkal kuszkodoknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: