2013-12-11 19:41:35• hírek • Nagykaroly.ro

Bemutatják az Alsógolgotát

Novemberben jelent meg Fischer Botond nagykárolyi költő első verseskötete Alsógolgota címmel a Kriterion Kiadó gondozásában.

A könyvet december 4-én a kolozsvári Insomnia kávézóban mutatták be először, december 12-én csütörtökön este 7 órától viszont a költő szülővárosában, Nagykárolyban is bemutatásra kerül a Károlyi-kastély kiállítótermében. A kötetet Végh Balázs, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának irodalmi titkára mutatja be.

Fischer Botond 1982. június 22-én született Nagykárolyban.

Szakmai önéletrajz:
-2007-ben az Irodalmi Jelen Debüt rovatában jelentek meg főként a középiskolai évek alatt írt versei (akkor már évek óta nem írt).
-2010-től rendszeresen ír, szövegeit kisebb-nagyobb rendszerességgel publikálja irodalmi lapokban.
-2010. ősze és 2011. tavasza között részt vett a Korunk Akadémia kreatív írás műhelyében, a féléves munkát 2011. március 18-án felolvasóest zárta a Bulgakov kávézó pincéjében.
-2011. augusztus 23-án a VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus keretében rendezték meg a Szabadíts fel! című kerekasztal-beszélgetést, ezt követően a kreatív írás műhely egykori évfolyamainak egy-egy tagja olvasott fel műveiből, köztük ő is.
- 2011. tavaszán hazaköltözött Nagykárolyba, itt egy helyi irodalmi kört szervezett a városban élő-alkotó irodalmárok, irodalomkedvelők számára, ehhez kapcsolódóan rendszeresen rendezett könyvbemutatókat, irodalmi esteket, író-olvasó találkozókat, megemlékezéseket, igyekezett ezeket a provincializmuson túllépve megvalósítani. (Azóta újra Kolozsváron él.)
- 2012. márciusában a Magyar Írószövetség Csikófogat elnevezésű, fiatal írókat bemutató rendezvényének volt egyik meghívottja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: