2010-11-10 16:39:02• hírek • Szatmár.ro

Bemutatják a Portugált

Az Északi Színház román tagozata november 14-én, vasárnap bemutatja a Portugál című színdarabot, amely olyan emberekről szól, akik egy-egy gúnynév mögött élnek, elszigetelve egy poros faluban.

Egressy Zoltán Portugál című színművét adja elő szombat este 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színház román tagozata. A nagy sikerű darabot korábban a Harag György társulat a 2002/2003-as évadban  többször is színpadra vitte.

Egy istenháta mögötti falu egyívású cimborái öntudatlan bölcsességben leragadtak az első lépésnél, ezért minden délután helyben járnak a település rozzant kocsmájában. Álmaik határa egybeesik a legközelebbi városéval, de így is elérhetetlennek tűnik számukra elhagyni a falutáblát. Sátán, Retek, Masni, a csapos lány és társaik magában örvénylő világába azonban váratlanul belép egy idegen. Egy fiú a fővárosból, aki csak átutazóban van Portugália felé. Bece pihenni szeretne és gondolkodni, de akaratán kívül belépett egy erőtérbe, mely lassan, de biztosan őt is magába rántja...

A színdarabban magyar falu jellemző figurái elevenednek meg, jellemző helyzeteikben, nagyobbrészt a kocsmában fejezik ki mindazt, amit az életükről elmondhatnak.



A Harag György társulat hét évvel ezelőtt mutatta be a darabot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: