2015-12-15 13:55:34• hírek • Kocsis Zoltán

Bemutatja első lemezét a TranSKlouD!

Biztonsági öveket bekötni, szkafandereket előkészíteni! Szerda este a Music'at Caffe & Pubban érdekes utazásra invitálja a TranSKlouD zenekar mindazokat, akik kíváncsiak a banda első nagylemezére.

A TranSKlouD-ot 2014 augusztusában alapította Szatmárnémetiben a DØTS-ből kilépő Szilágyi Ottó "Czanó" és Balog Ferenc. Stílusukat nem könnyű meghatározni, ők maguk instrumentális, kísérleti világzeneként definiálják, amelyben komolyan tetten érhetőek posztrock és indie-rock hatások is.

A zenekarnak három állandó tagja van: Szilágyi Ottó "Czanó", Balog Ferenc és Balog Tamás, koncertjeiken közreműködik továbbá a gitáros és basszeros Bodor Csaba "AkerMan". Szerves része a TranSKlouD csapatnak Babos Katinka, aki amellett, hogy Czanónak a párja, egyben az együttes hivatalos fotósa is, sőt, ő készítette az album vizuális részét. A borító alapját például egy olyan csodálatos fotó képezi, amit Székelyföldön, pontosabban Nagyponkon készített Katinka. Nemrégiben a Pho-T0ne kiállítás-sorozat keretében lehetett megcsodálni a tárlatát az ott készült fotókból, erről mi is beszámoltunk.

A "Trans In Veins" című nagylemezen a klarinétos Ary Jonathan játéka hallható, zongorán játszik Sükösd Hunor. A TranSKlouD zenéjében olyan ősi, mégis főleg vidékünkön kevéssé ismert hangszerek szólalnak meg, mint a doromb, a sámándob, a dzsembe, a darbuka vagy éppen a didzseridu. Utóbbiért Mészáros Bálint felel, az ütőshangszereket a két Balog (akik csak névrokonok) szólaltatja meg, a dorombot pedig az énekes-frontember Szilágyi Ottó."

Utóbbi így vall az együttes első albumáról és a közreműködőkkel való közös munkáról: „A Trans In Veins albumon kilenc dal található, melyek mind saját szerzemények, továbbá bónuszként két dal remixe is, melyeket Innerstorm és Kenny Gore készítettek. Közreműködnek és kitűnő játékukkal színesítik a dalokat Bodor "AkerMan" Csaba, aki hét dalban is játszik gitáron, illetve basszusgitáron, Sükösd Hunor, akit az Ando Drom-ban hallhatunk zongorázni, továbbá csodálatos klarinét-játékkal gazdagította a Soul Mush című dalt Ary Jonathán és nem utolsó sorban Mészáros Bálint, aki a vidékünkön messzemenően különlegesnek számító hangszerével, a didzseriduval működik közre a PYR0T3CH című dalban."

A frontember bevallása szerint óriási szerepe van abban Szátvári Csaba hangmérnöknek is, hogy a Trans In Veins úgy szól, ahogy. És főleg abban, hogy azokat az érzéseket tudja a felszínre hozni az album, amelyek magát a zenét inspirálták. „Felemelő érzés számunkra, hogy megszülethetett az együttes első nagylemeze. Izgalmas munka volt a stúdiózás, nagyon sokat köszönhetünk a hangmérnökünknek, Szátvári Csaba zeneszerzőnek és gitárművésznek, aki csupa jó tanáccsal látott el minket, szakmailag nagyon jót tett és megerősített minket a vele való munka. Nagyon jó kezekben voltunk, Csaba mindvégig arra törekedett, hogy a maximumot hozzuk felszínre magunkból, illetve hangszerünkből, és bizony nagyon jó érzés profi minőségben visszahallani a játékod. A stúdióban ott a lehetőség addig dolgozni, foglalkozni, néhol szöszölni egy anyaggal, amíg érzelmileg fel nem töltődik arra a szintre, ahol mi is érezzük, hogy lennie kell. Mert tudjuk milyen érzések bújtak meg a dalok mögött születésükkor, amiket egy-egy koncerten előadni is szép és igaz élmény, tehát azt kell átültetni a stúdióba, az említett profi lehetőségek közepette", fogalmazott Czanó.

„Egy utazás ez. Térben is időben. A sámánok idejét és szellemét idéző hangoktól és rezgésektől a felhőkön és az űrön keresztül az elektronikus zene futurisztikus hangulatáig, a dobok és riffek magasságából a meditatív doromb mélységéig. Az (út)kereső ember pedig mindig szentimentális: ezt az érzelmektől teli világot tárja elénk a TranSKlouD", írtuk korábban a TranSKlouD-ról.

Biztonsági öveket bekötni, szkafandereket előkészíteni tehát, december 16-án, szerda este 19.00 órai kezdettel mutatja be első nagylemezét a MusiC'at Caffe & Pub-ban a Nomanid Productions támogatásával a TranSKlouD zenekar. A belépés ingyenes, az asztalfoglalás és a megjelenés pedig kötelező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: