2017-11-18 13:31:25• hírek • Oszkó Viktória

Bemutakozik Szabó Attila, a Korall Klinika ortopéd szakorvosa

„Különleges érzés visszatérni Szatmárnémetibe. Kicsit furcsa is, hiszen már nem sok rokonom él itt, minden ismerősöm és barátom szétszóródott a világban. Mégis engedtem a hívószavaknak és visszatértem, hogy segíthessek az itteni embereknek”  – mondta Szabó Attila, a Korall Klinika ortopéd szakorvosa.

A doktor úr Szatmárnémetiben született, innen sodorta az élet először Marosvásárhelyre, hogy befejezze orvosi tanulmányait, később pedig Magyarországra, azon belül is a keleti régióba. Szabó Attila doktor úr jelenleg Debrecenben él és Nyíregyházán, a Jósa András Oktaókórházban praktizál mint ortopéd szakorvos, onnan pedig kéthetente jár majd át Szatmárnémetibe a Korall Klinikára, hogy szaktudásával segítse a helyi közösséget.
 

„Nekem ez a szakma volt az álmom. Nagyon fontos dolognak tartom a betegek elégedettségét, és mindent megteszek, ami lehetséges, hogy a pácienseim bizalommal forduljanak felém. Szerintem fontos az, hogy az emerek tisztán lássák a problémákat és tisztában legyenek a lehetőségeikkel” – jegyezte meg a klinika szakorvosa.
 

Műtéti beavatkozásokat itt jelenleg nem végez, Magyarországon lehet őt felkeresni ilyen esetekben. A doktor úr nyitott a modern terápiás megoldások iránt is, ilyen például a Kinesio Tape technika, amely egyfajta kiegészítő, illetve önálló kezelés is lehet, amelyet főleg gyógytornászok alkalmaznak.
 

Ez a technika kiválóan alkalmas sérülések kezelésekor vagy abban az esetben, ha túlerőltették az izomzatot. Segítésével módosítható az ízületi mozgástartomány, lazítható az izomzat, de fokozható is az izommunka. Tehát egy nagyon hatékony, nagyon sokrétű kezelési módról van szó, amit a doktor úr előszeretettel használ is.
 

Szabó Attila azt is elmondta, hogy dr. Mike Lóránttal munkájuk során jól kiegészítik egymást, amit nagyon fontosnak tart ahhoz, hogy a betegek elégedettsége az ortopéd egészségügyi ellátás kapcsán  növekedhessen a városban.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: