2015-03-05 18:18:25• hírek • Kocsis Zoltán

Bem unokái meghódították Szatmárnémetit

Természetesen idén sem mondtunk nemet senkinek. Jött is felkérés szép számmal a tanintézmények és a pedagógusok részéről: támogassuk diákjaikat a Székely Kapuk - Zöld Kapuk nemzetközi versenyen azzal, hogy a Szatmár.ro szerkesztőségében bemutathassák műsorukat, előadásukat. Külön öröm, hogy a szatmárnémeti iskolák után csütörtökön vidéki csoportot fogadhattunk: Bem unokáit.

Man Gabriella és Paku-Fazekas Éva tanárnők vezetésével vonultak be hozzánk a szamoskrassói Bem József Általános Iskola diákjai. Kezükben plakátok, gitárok, kottatartó... Némi bizonytalanságot okozott a terep felmérése, aztán viszont mint valami profik adta elő a műsort Bem apó tíz unokája.

A szűk negyed órás műsor Wass Albert „Mese az erdőről" című tanmeséjével kezdődött, majd saját rajzaikkal hívták fel a figyelmet a gyerekek a környezetszennyezés veszélyeire, a természetvédelem fontosságára. Ugyanakkor gyakorlati tanáccsal is igyekeztek szolgálni a kártékony tendenciák megállítása érdekében: ültessünk minél több fát. Ügyesen ragadták meg azt a sajátosságukat, hogy mégiscsak vidéken, a sokak által irigyelt természetesebb környezetben élnek: arra buzdítják a hallgatóságot, aki teheti, ültessen minél több gyümölcsfát. Pragmatizmus egy nemes cél jegyében.

A színes, gondolatokat gerjesztő és pozitív üzenetet megfogalmazó bemutatót gitárkísérettel előadott ének zárta: apró üzenet a léleknek, miután az észnek megmutatták, mi lehet a kiút.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: