2018-02-23 12:22:00• hírek • Bede Emőke

Belső vizsgálatot indítottak a szatmári börtönőrök ellen

Mint arra minden bizonnyal olvasóink is emlékeznek, két héttel ezelőtt egy szökött rab esete tartotta lázban Szatmárnémetit. V. Adalbert már közel 100 kilométerre járt a várostól, mikor az ellene indított hajtóvadászat meghozta eredményét: a Bihar településhez tartozó vonatállomáson elkapták.

Miután visszahozták a minősített lopás miatt elítélt fiatalembert a szatmári börtönbe, meg is kezdték az ügy pontos körülményeinek tisztázását. A rabnak el kellett játszania, miként sikerült megszöknie a törvényszék épületéből. Ahogyan a biztonsági kamerák felvételein is jól látszott, kiugrott egy mosdó ablakán, majd elillant.
 

Sok kérdésre azonban nem született egyértelmű válasz. Hol voltak abban a pillanatban az őrök? Miért nem tartotta senki szemmel a mosdóba kéredzkedő rabot? Hogy ezekre választ kapjanak, a szatmári börtön vezetősége úgy döntött, belső vizsgálatot indítottak. Amint ez lezárul, egyértelműen ki lehet majd jelenteni, kit terhel felelősség az üggyel kapcsolatban.
 

V. Adalbertet egyébként szökése óta szigorúbb körülmények között tartják. Eredetileg összesen 2 évet, 9 hónapot és 10 napot kellett volna eltöltsön a rácsok mögött, azonban vakmerő tette miatt ez a letöltendő időszak vélhetően nőni fog. A büntető törvénykönyv szökésre vonatkozó cikkelye értelmében tettéért maximum 3 éves büntetést róhatnak ki rá. A szökésért kirótt büntetés az eredeti ítéletben foglalt letöltendőt egészíti majd ki.
 

A fiatalember azért kockáztatott, mivel Nagyváradon élő édesanyja súlyos rákbetegséggel küzd, Adalbert pedig attól félt, talán soha többé nem találkozhat vele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: