2018-08-02 08:46:49• hírek • Bede Emőke

Belső vizsgálatot indítottak a kórházban egy haláleset miatt

Belső vizsgálatot indított a Szatmár megyei Sürgősségi Kórházban azt követően, hogy egy 82 éves páciens egyelőre tisztázatlan okból életét vesztette.

A vizsgálatot a 82 éves nő rokonainak panasza alapján indították el. A bejelentés szerint az idős asszony több fertőzést is összeszedett a kórházban töltött idő alatt, s ezek okozták azt a szeptikus sokkot, mely végül az idős hölgy halálához vezetett –közölte csütörtökön a Digi24.
 

Az áldozat lányának elmondása szerint az asszony rosszul érezte magát, ezért május 5-én beszállították a kórházba. A sürgősségi osztályon hosszú órákon át várakoztatták, majd beutalták a belgyógyászati osztályra, ahonnan később kiengedték. Néhány nap múlva visszatért a sürgősségire, ahonnan ez alkalommal a fertőző betegségek osztályára küldték tovább. A 82 éves asszony kb. egy hónap múlva elhunyt, a panasz szerint azonban még ekkor sem tudták pontosan megmondani, milyen betegségben is szenvedett voltaképp. A nő lánya szerint a halál elsődleges okát a kórházban összeszedett fertőzésekben kell keresni. Épp ezért az egészségügyi miniszériumhoz fordultak, s azt kérték, vizsgálják ki az esetet.
 

A szatmári kórház szóvivője, Constantin Demian sajtói megkeresésre elmondta: "A kórházmenedzser utasítására létrejött egy bizottság, amely tanulmányozni fogja a dokumentumokat, a beutalót, a boncolás eredményeit, szóba áll minden érintettel és levon egy következtetést". Biztosabban tehát csak a belső vizsgálat után lehet majd mondani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: