2016-11-25 10:20:54• hírek • refszatmar.eu

Értékes vagy – Tanítványi feladatot végeztek a szikések

Mozgásba lendültek a szikések, evangéliumot, örömhírt vittek Szatmárnémeti csúcsidőben rohangáló népének: „Isten szeret téged, tehát értékes vagy."

Csupán csak ennyi volt írva magyar és román nyelven arra a több mint ezer cetlire, amit pénteken délután 15 órakor osztottak szét a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági szervezetének tagjai. Rácz Ervin ifjúsági előadó igei biztatásával indultak az ifjak az esperesi hivatal tanácsterméből: „Menjetek, és hirdessétek mindenütt: Elközelített a mennyek országa! Betegeket gyógyítsatok, halottakat támasszatok, leprásokat tisztítsatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok!... És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja meg a beszédeteket, menjetek ki abból a házból vagy városból, és még a port is verjétek le a lábatokról. Bizony mondom nektek: Sodoma és Gomora földjének könnyebb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak. Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok." (Máté 10,7.14-16)

Jézus a tanítványoknak mondta ezeket a szavakat és nincsenek véletlenek, pontosan tizenkét fiatal jelentkezett a SZIKE első tettekben is megjelenő szolgálatára. Minden kétséget kizáróan tanítványi feladatokat végeztek az ifjak.

A visszajelzések alapján az esetek nagyobb részében pozitívan fogadták az egyszerű biztatást. Voltak ugyan mogorva, sőt kijelenthetően rosszindulatú reakciók is, de túlnyomó többségben mosoly jelent meg az emberek arcán a cetlit olvasva. A fiatalok elmondták, hogy többen beszédbe is elegyedtek velük: építő, sőt bátran elmondható: lelkigondozói beszélgetések voltak ezek.

A választási kampány közben, előtt és után is van üzenete a krisztusi embernek, és ezt minden szégyen nélkül tovább kell adnia. Ezt ismerték fel a fiatalok, aki tudják: nem azért szeret bennünket Isten, mert értékesek vagyunk, hanem azért vagyunk értékesek, mert Ő szeret minket. Ennél nincs biztosabb pont.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: