2009-05-24 12:12:03• hírek • Szatmar.ro

Magyarok örülhettek a belga kupadöntőben

Tóth és Tőzsér csapata, a Genk harmadszor hódította el a Belga Kupát.

A Racing Genk csapata nyerte a Belga Kupa 2008-2009-es kiírását, miután a döntőben 2-0 arányban legyőzte a Mechelen együttesét. A két magyar középpályás közül Tőzsér Dániel csereként negyed órát volt a pályán, míg Tóth Balázs eltiltás miatt nem lehetett ott a brüsszeli döntőben.

A találkozó előtt a belga sajtó paradox módon a Mechelen együttesét tartotta a favoritnak, pedig az antwerpeni régióból származó gárda a 10. helyen zárta a bajnokságot, kettővel a „magyarok" mögött. Igen ám, de a Genk pocsékul szerepelt mostanában, az utolsó kilenc meccséből csak kettőt tudott megnyerni.

 

A találkozó egy fontos bírói ítélettel kezdődött, mivel a 27. percben a játékvezető kiállította a Mechelen középpályását, Jelloen Mellemanst. Az emberelőnybe került Genk aztán nm hagyta kezei közül kicsúszni a lehetőséget és Marvin Ogunjimi két góljával 1998 és 2000 után harmadszor is elhódította a trófeát, ezzel kvalifikálva magát az Európai Liga következő kiírására.

Mivel a tavaly a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht nyerte a Belga Kupát, így egymást követő második évben is magasban emelhette egy magyar játékos a serleget.

Ami a két magyar szezonját illeti, az egykori fehérvári Tóth Balázs alapember volt a szezonban, 28 meccsen 5 gólt szerzett, nála több meccset pedig csak ketten játszottak. Érdekesség, hogy védekező középpályásként a harmadik helyen végzett a házi góllövőlistán. A korábbi Ferencváros-játékos, Tőzsér Dániel első belgiumi szezonjában 25 meccsen két gólt szerzett. A pályára lépések rangsorában a hatodik helyet foglalja el, árnyalja viszont a képet, hogy mindössze 15 alkalommal volt kezdő és csak hat alkalommal játszotta végig a mérkőzést.



Tóth Balázs az előtérben, Tőzsér Dániel a háttérben


 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: