2009-05-18 16:21:54• hírek • Szatmar.ro

Bölöni a legjobb Belgiumban

A Standard Liege trénerét választották az év edzőjének a Jupiler League-ben.

Bölöni Lászlót, a Standard Liege marosvásárhelyi születésű trénerét választották az év edzőjének Belgiumban.

Az 56 esztendős szakember csapatával jelenleg a bajnoki aranyéremért küzd a rájátszásban, mivel a pontvadászatban ugyanannyi pontot gyűjtött, mint az Anderlecht. A belga szabályok szerint ebben az esetben nem a gólkülönbség vagy az egymás elleni eredmény számít, hanem a két csapat oda-vissza megmérkőzik egymással. Az első találkozóra csütörtökön, a másodikra vasárnap kerül sor.

Bölöni vélhetően nem a bajnoki szereplésért kapta a díjat, hanem az európai kupákban mutatott produktumért. Ott ugyanis a Standard, hosszú évek után első belga csapatként, megérte az európai kupatavaszt, legyőzve az Evertont, a Sevillát és a Sampdoriát is.

Bölöni mögött második helyen Michel Preud'home, a Gent mestere végzett, aki a tavaly még a Standardot vezette bajnoki címre, míg a harmadik a nagy rivális Anderlecht trénere, Ariel Jacobs lett.

A legjobb játékosnak az Anderlechtet erősítő marokkói Mbark Busszufát, a legjobb kapusnak a Lokeren elefántcsontparti hálóőrét, Boubacar Barryt választották.

Érdekes, hogy egy héten belül Bölöni a második erdélyi magyar, aki hasonló elismerésben részesül, mivel napokkal korábban László Csabát Skóciában választották a legjobb edzőnek.


Bölöni az év edzője Belgiumban
Bölöni az év edzője Belgiumban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: