2009-05-25 00:02:18• hírek • Szatmar.ro

Belgiumban is bajnok Bölöni

fotó: www.standard.be
fotó: www.standard.be

Portugália után Belgiumban is csúcsra ért Bölöni, a Standard legyőzte az Anderlechtet.

Megvédte bajnoki elsőségét a belga Standard Liege együttese, amely a rájátszás visszavágóján egy büntetőből szerzett találattal múlta fölül az Anderlechtet. Bölöni László csapata ezzel megszerezte történelme tizedik elsőségét. Juhász Roland mindkét meccsen végig a pályán volt a brüsszeli csapatban.

A Standard és az Anderlecht egyaránt 70 ponttal zárta a pontvadászatot (érdekesség, de még a mérlegük is megegyezett: 24 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség) és a szabályok értelmében egy oda-visszavágós rájátszásra kényszerültek. Az első találkozón, Brüsszelben a lila-fehérek Jonathan Legear révén szereztek vezetést, amit Dieumerci Mbokani nyolc perccel később kiegyenlített.

 

Kedvezőbb helyzetből várta tehát a hazai visszavágót a Standard és ennek köszönhetően az első félidőben megelégedett azzal, hogy tördelte a fővárosiak játékát és kontrákkal próbálkozott. Az ideges hangulatú meccsen nem alakult ki látványos és folyamatos játék, a kapusoknak szinte csak a beívelésekre kellett figyelniük. A 39. percben aztán Bernardez fellökte a tizenhatosra betörő Mbokanit, a játékvezető büntetőt ítélt, a csapatkapitány Axel Witsel pedig végrehajtott.

A második félidőben is maradt a vendégek mezőnyfölénye, az ideges légkör és a sok ütközés, ám igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, így a Standard megvédte tavaly megszerzett címét.

A marosvásárhelyi születésű Bölöni Lászlónak ez pályafutása második bajnoki címe edzőként, miután 2002-ben a Sporting Lisszabonnal végzett a portugál pontvadászat élén. A liege-i gárda bajnoki címe Laci bácsi mellett annak a magnak köszönhető (Witsel, Onyewu, Defour, Camozzato, Dalmat, Jovanovics), amely egyaránt 30 bajnoki fölött lépett pályára, megteremtve ezzel a csapat stabilitását. Megemlítendő még a 16 gólos Mbokani és a 12 találatig jutó Jovanovics teljesítménye. Na meg Sinan Bolaté, aki az utolsó forduló utolsó percében, 1-0-ás állásnál, büntetőt hárított a Gent otthonában.



A bajnokcsapat. fotó: www.standard.be


 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: