2016-11-03 14:12:58• hírek • Kocsis Zoltán

Belföldi és külföldi járatokkal bővülhet hamarosan a kínálat

Herdon István, a Debreceni Repülőtér igazgatójának meghívására november 2-án, szerdán a cívis városba látogatott Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Útjára elkísérte őt Nagy Szabolcs megyemenedzser és Turos Lóránd szenátorjelölt, az elnöki iroda vezetője.

A szatmári küldöttség megtekintette a légikikötő 120 hektáros logisztikai parkját, amely komoly szerepet játszott abban, hogy a debreceni repülőtér rövid időn belül - néhány év alatt - a régió legjelentősebb repterei közé tudott emelkedni.

A látogatás célja egyértelműen a tapasztalatcsere és kapcsolatok szorosabbá fűzése volt. Pataki beszámolt a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér terveiről. Ezek szerint tárgyalásban vannak a TAROM-mal további heti öt járatról, valamint egy németországi járat szerepel a rövid távú tervek között. A tanácselnök emlékeztetett arra a tényre, hogy a felújítást követően a szatmári légikikötő bármilyen típusú polgári gép fogadására képes és minden igényt kielégít.

Pataki és Herdon megállapodott arról, hogy közösen is igyekezenek lobbizni annak érdekében, hogy minél több jelentős beruházót sikerüljön a régióba csábítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: