2015-07-15 14:08:26• hírek • Szatmár.ro

Belekóstolhatunk a TIFF hangulatába

Hamarosan indul a TIFF-karaván, augusztus 3-án érkeznek Szatmárnémetibe.

A 2002-ben alapított Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) az első nagyjátékfilm-fesztivál Romániában. Tizenegy éves fennállása óta a TIFF elismert márkanévvé vált Romániában, nemcsak a színvonalas műsorainak, hanem a kiváló szervezésnek, remek hangulatnak, valamint az eseménydús programoknak köszönhetően is. A TIFF lett az a hely, ahol a legjelentősebb hazai alkotások ősbemutatóit láthatjuk. Az elmúlt években a filmfesztivál hangulatába Nagyszeben és Csíkszereda is belekóstolhatott, idén pedig még több városba látogat el a TIFF, hamarosan induló karavánjával.

Szatmár megyében két helyszínen is lesz vetítés: július 20-22-én Nagykárolyban, augusztus 3-5-én pedig Szatmárnémetiben. A megyeközpontban a tervek szerint az új főtér rendezvénygödrében láthatjuk majd az idei fesztivál legjobb filmjeit és más alkotásokat. A vetítésre a belépés természetesen ingyenes.

A programban szerepel a fesztivál fődíját elnyert El Incendio című alkotás, a közönségkedvenc és a zsűri különdíjával kitüntetett Rams, a legjobb rendezésért díjazott The Lesson, de levetítik az Oscar-díjra jelölt Wild Talest, és láthatjuk majd a Famille Belier, The Stag, Force Majeure, Timbuktu, Amour Fou és a La isla minima című filmeket is.

A TIFF szatmárnémeti tartózkodása alatt Oscar-díjas filmeket is láthatunk: a Birdmant, a Imitation Game-et és a Theory of Everythinget. Levetítik majd a Lionel Messiről szóló dokumentumfilmet is.

A már említettek mellett számos díjazott román film is bemutatásra fog kerülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: