2010-03-05 12:31:17• hírek • MTI/Hszinhua/Reuters

Belehalt sérüléseibe a lövöldöző férfi

Belehalt sérüléseibe pénteken hajnalban az a férfi, aki lőfegyverrel megtámadott két rendőrt a washingtoni védelmi minisztérium közelében - közölte egy amerikai igazságügyi orvos szakértő.

Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka szerint a férfi be akart menni a minisztérium épületébe, s amikor kérték tőle a belépőjét, előrántotta fegyverét, és lövöldözni kezdett. A Pentagon biztonsági emberei viszonozták a tüzet. A rendőrparancsnok szerint a férfi nagyon higgadtan viselkedett, arcán izgalomnak vagy más érzelemnek nem látszott nyoma.
Annak a metróállomásnak az irányából érkezett, amely közvetlenül a védelmi minisztérium mellett van. Az emberek az állomás felől akadálytalanul meg tudják közelíteni a minisztérium  főbejáratát, de engedély nélkül nem tudnak belépni az épületbe az ellenőrzőpontok miatt.

Az incidens után azonnal lezárták a Pentagon ötszög alapú épületének összes bejáratát, illetve a szóban forgó metróállomást is. A földalatti közlekedett mindkét irányban, de egy ideig megállás nélkül áthaladt a Pentagon nevű állomáson. Később a minisztérium zárlatát feloldották, csak a főbejáratot nem nyitották meg, ahol az incidens történt.
A férfi halálhírét megelőzően közölte a rendőrség, hogy gyanújuk szerint a támadásnak van egy másik szereplője is, de egyelőre nem mondtak róla többet.


A Washingtoni rendőrség nem volt a helyzet magaslatán
A Washingtoni rendőrség nem volt a helyzet magaslatán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: