2012-11-07 12:47:30• hírek • MTI

Belegabalyodott a harangozó a kötelekbe, húsz tűzoltó mentette

Az eset Bathamptonban történt a St. Nicholas templom tornyában hétfőn este, de nem egyszerű harangozáskor, hanem harangjáték tanulása közben. Az 58 éves asszony három hónapja kezdett a gyakorlásba, de a balszerencsés estén mindössze az első kongatásig ment minden rendben, utána kicsúszott kezéből a kötélzet, a testére tekeredett, mire a nő zavarában beütötte a fejét a falba és elveszítette eszméletét.

A kihívott mentők nem tudták a szűk harangtoronyból levinni az asszonyt, ezért tűzoltóktól kértek segítséget. Egy órába telt, mire egy 60 éve nem használt csapóajtón keresztül feljutva elbontották a harangtorony galériájának egy részét, hogy le tudják emelni a nőt. A mentők kórházba vitték, ahol kiderült, hogy csak zúzódásokat szenvedett.

Az asszonyt egy szomszédja csábította harangjátékozni, az illető régi tagja a helyi harangozókörnek. A The Daily Telegraph című brit lap megkérdezte a kötélfogta nőt, hogy folytatja-e a hobbit. "Meglátom. Most azonnal biztosan nem. Talán egy-két hét múlva" - mondta. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: