2012-07-03 10:08:03• hírek • Szatmár.ro

17. Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum

A 17. Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum július 25 és augusztus 5 között zajlik az évek óta megszokott helyszínen, természeti környezetben, a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Idén is tíz műhellyel indul a főleg diákokat, de a művészetek iránt érdeklődő bármely korosztály képviselőit is alkotómunkára váró természetművészeti tábor.

A tervezett alkotóműhelyek: vizuális művészet - képzőművészet műhely (vezetője Pető Hunor Budapestről), mozgásszínház műhely (vezetője a Japánból érkező Ishi Junya), filmes (videó) műhely (vezetője Fogarasi Gergely Budapestről), zeneműhely (vezetője Lászlóffy Zsolt Nagyváradról), kísérleti-színház műhely (vezetője Szabó Attila Miskolcról), építész műhely (vezetője Orbók Sándor Csíkszeredából), íróműhely (vezetője Selyem Zsuzsa Kolozsvárról), filozófia műhely (vezetője Pálfalusi Zsolt Budapestről) és kézműves műhely (vezetője Csergő Melinda Gyergyószárhegyről).

A műhelyekben folyó alkotómunkát az idei tábor jelszava, a beláthatatlan (a beláthatatlan tér félreérthető képe, a beláthatatlan igazság, a beláthatatlan következmény vagy jelentőség stb.), a művészi interpretáció, az értelmezés kérdése felé tereli. A tábori tematikát a délutánonként és esténként sorra kerülő szakmai fórumos előadásokon elméleti síkon, vetítéssel egybekötött előadásokon és beszélgetéseken is megközelítjük.

Az alkotói műhelyekben folyó közös tevékenység kisebb közösségeket alakít, amelyek keretében szakmabeliek és művészetkedvelők egyaránt betekinthetnek egymás ötleteinek megszületésébe és kivitelezésébe. Sok esetben közös kritikai szűrőn átmenő munkák létrehozásának lehetünk tanúi. A közös alkotás, a résztvevők közötti ismerkedés, kapcsolat, párbeszéd és (nem utolsósorban) kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi az erdélyi, sőt az európai rendezvények palettáján.

A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a www.minimumparty.org honlapon található, ahol a bejelentkezésre is lehetőség van.

Az idei tábor támogatói: a Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Román Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), Communitas Alapítvány (Kolozsvár). Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala és a Kazun Kulturális Egyesület.

A szervezők minden alkotni vágyó résztvevőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: