2018-05-03 14:34:23• hírek • Bede Emőke

Beköszöntött a tavasz a Közigazgatási Palotában

Csütörtök délután igencsak sokan gyűltek össze a Megyei Tanács előterében, hogy részt vegyenek a Szatmári Képzőművészek Egyesületének legújabb kiállításán, melyen Guga Margareta és Vári László alkotásait tekinthették meg.

A megnyitón Varga Mária, az Aurel Pop Művészeti Líceum tanárnője méltatta a művészeket. A festőnő 1952-ben született Szatmárnémetiben, majd ugyanitt elvégezte az egészségügyi technikumot. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja már 2013 óta, képeit pedig már nem csak a helyi, de a kolozsvári, a nagykárolyi, a hadadi, a téglási, a debreceni és a lajosvölgyi közönség is megismerhette. Legszívesebben olajfestékkel dolgozik, vásznán előszeretettel örökít meg tájképeket és színesebbnél színesebb virágokat. Művészetének különlegessége abban áll, hogy a virágokat nem csokorba foglalva mutatja meg a nézőnek, hanem kiemel egy-egy apró szeletet a látványból, melyet aztán kitűnő részletességgel tár a szem elé. Munkái által megannyi pompás színt vitt be csütörtök délután a Közigazgatási Palota falai közé.
 

Hasonlóan izgalmas alkotásokkal találkozhatnak azok, akik Vári László munkáit tekintik meg. A szobrász 1979-ben született, Halmi községében, majd 1994 és 1998 között a szatmáti UNIO iskolaközpontban végezte el a gépészeti szakot. 2016-tól Fóris József tanítványának mondhatja magát, a mester főképp a famegmunkálás rejtelmeibe vezette be. Kedvenc témáit a viking, a spanyol és a maja mitológiából meríti. A nagyközönség Szatmár mellett már Kolozsváron és Nagykárolyban is találkozhatott munkáival. 2017-től ő is az egyesület tagja.
 

A megnyitón a művészeti líceum egyik igen tehetséges diákja szolgáltatta a zenei programot, Andrei Gavril Ardelean könnyű- és komolyzenei darabokkal lepte meg a közönséget, felkészítő tanára pedig pedig Varga Mária volt. A kiállítás tehát csütörtökön vette kezdetét és egészen június 6-ig várja az érdeklődőket, a belépés természetesen ezúttal is ingyenes.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: