2010-06-25 18:37:22• hírek • Szatmar.ro

Békés végjáték a G csoportban

A két „portugál" sztárcsapat nem bántotta egymást, Elefántcsontpart legalább gólokat lőtt.

A korábbi hat csoport végjátékához képest a G csoportban békés játszadozás folyt az utolsó fordulóban. Persze, ezt sejteni lehetett, hisz Brazília már továbbjutóként fogadta a „testvért", Portugáliát, amely csak úgy eshetett volna ki, ha nagyok kikap a selecaótól, a másik találkozón pedig Elefántcsontpart nagyon megveri Észak-Koreát.

A találkozó elején úgy tűnt, az afrikaiak azt mondták magukban: üsse kő, mi megpróbáljuk. Elefántcsontpart nekiesett Koreának, mint részeg matróz a feleségének, Keita valamint Gervinho két helyzete után Yaya Touré egy szépen helyezett lövéssel meg is szerezte a vezetést. Mindezt a tizennegyedik percben. Három perccel később Gervinho találta el a kapufát, majd kicsivel később Drogba is, ám ezúttal a kipattanó Romaric elé került, aki közelről befejelte a labdát. Észak-Korea ekkor csak nyomozta a labdát, egyedüli említésre méltó lehetőségük csak Hong Jong Jo szabadrúgása volt. Igen ám, de Elefántcsontpert is meglepően visszavett a nyomásból, a szünetig már csak Gervinho lövését jegyezhettük fel.

A második félidőt kifejezetten álmosan kezdték az afrikaiak, Romaric és Kalou is csak távolról kísérletezett. Az egyre kedveszegettebben és motiválatlanabbul játszó elefántok ellen Észak-Korea majdnem szépíteni tudott, amikor Dzong Te Sze kapott egy pazar labdát, átverekedte magát Boka és a kapus ellenállásán, de Kolo Touré önfeláldozó „berepüléssel" még blokkolni tudott. Alig két perccel később rezgett a háló, ám a másik oldalon, miután Boka passzát Kalou tessékelte a kapuba, megelőzve Ri kapust. Ám az afrikaiaknak ettől sem jött meg a támadó kedvük, így csak egy lesgól (Doumbia lesállása akadályozta meg Dindanét a gólszerzésben) okozott némi izgalmat. Na meg az, hogy a harmadik gólnál megsérülő Ri kapus állva marad-e a végéig. Egyszerűen érthetetlen volt, miért nem cserélték le...talán a szeretett vezér, Kim Dzsong Il kiadta parancsba: észak-koreai játékos nem hagyhatja el a pályát sérülés miatt.

A másik találkozón, melyet elvileg a csoport rangadójának lehetett tekinteni, sajnos beigazolódtak a sejtelmek: Brazília és Portugália nem volt hajlandó megpróbálni megverni a másikat. Az első félidő brazil fölényt hozott, ami Nilmar kapufájában csúcsosodott ki. A szünet után inkább a portugálok voltak veszélyesebbek, de Tiago elől Lucio, Meireles elől pedig Julio Cesar tisztázott, az utolsó húsz perc pedig teljes unalomba fulladt. Nagy kár! Talán mindkét csapatnak meg kellett volna nézni a meccs előtt Uruguay és Mexikó összecsapását az A csoport utolsó fordulójában.

Így hát Brazília hét ponttal, csoportelsőként jutott tovább, őket az öt pontos Portugália követi. A főleg a portugálok ellen túlságosan óvatos és erre ráfázó Elefántcsontpart négy pontja kevés volt az üdvösséghez, Észak-Korea pedig null ponttal, de emelt fővel hagyhatja el a világbajnokságot. Üde színfoltjai voltak a tornának.

Elefántcsontpart - Észak-Korea 3-0
gólok:
Yaya Touré (14.), Romaric (20.), Kalou (82.)
Elefántcsontpart: Barry - Boka, Kolo Touré, Zokora, Eboué - Romaric (Doumbia, 78.), Yaya Touré, Tiote, Kouassi (Dindane, 64.) - Drogba, Keita (Kalou, 64.)
Koreai NDK: Ri Mjong Guk - Csa Dzong Hjok, Pak Csol Dzin, Ri Dzun Il, Dzi Jun Nam, Ri Kvang Cson - Hong Jong Jo, Ang Jong Hak,  Pak Nam Csol, Mun In Guk (Csoe Kum Csol, 67.) - Dzong Te Sze

Brazília - Portugália 0-0
Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos - Daniel Alves, Gilberto Silva, Felipe Melo (Josue, 44.) - Nilmar, Julio Baptista (Ramires, 82.), Luís Fabiano (Grafite, 85.)
Portugália: Eduardo - Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Duda (Simao, 54.) - Danny, Tiago, Pepe (Pedro Mendes, 64.), Raul Meireles (Veloso, 84.), Fabio Coentrao - Cristiano Ronaldo

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: