2008-10-08 13:19:09• hírek • Szatmar.ro

Három milliárddal tartoznak az angolok

Az FA szerint az angol klubok három milliárd angol fontnyi adósságot halmoztak föl.

David Triesman, az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke egy konferencián bevallotta, hogy az angol labdarúgó-klubok adóssága megközelíti a három milliárd angol fontot. Ez az összeg az utóbbi időben, a világszerte megszenvedett hitelválság következtében, az utóbbi időben hirtelen megugrott, miközben a játékosok fizetése évente átlag 12%-al növekedik.

Talán nem meglepő, hogy a „négy nagy", azaz a Manchester United, a Liverpool, az Arsenal és a Chelsea a tartozások majd egyharmadát, megközelítőleg 950 millió fontot halmoztak fel. Triesman szerint a helyzet elsősorban a külföldi befektetők miatt súlyosbodott el, mert azok nagyrészt pénzügyi befektetőcsoportokon keresztül tartják kézben az angol egyesületeket. A válság egyik első látható következménye, hogy a Liverpool leállította az új stadion építésének előkészületeit.

Az FA elnöke ugyanakkor azt is elismerte, hogy az általa vezetett szövetség sem állt valami jól, a Wembley stadion építése következtében ugyanis 400 millió fontos tartozást halmozott föl.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: