2019-08-12 13:19:06• hírek • Nagy Tímea

Bekeményített a rendőrség: Száguldozókat, részegeket és drogosokat fogtak a hétvégén

Képünk illusztráció (pexels.com)
Képünk illusztráció (pexels.com)

Péntektől vasárnapig összesen csaknem öt tucat jogsitól fosztotta meg a megye sofőrjeit a rendőrség. Mozgósították erőiket, és a látványos eredmény bizony nem maradt el.

Szatmár megye több pontján folytattak akciót hétvégén a rend őrei. Ennek gyümölcseként 230 szabályszegőt fogtak meg és összesen 93.000 lej értékben büntették meg őket. Ebből 56 esetben ugrott a szabálytalankodók vezetői engedélye.

 

A gyorshajtók 23-an voltak. A 20 és 54 év közé eső autóvezetőket radar buktatta le 103-176 km/órás sebességekkel településeken belül és kívül egyaránt.

 

Szinte ugyanennyien próbálkoztak ittas vezetéssel, de nem jött be nekik sem. 25 jogsi repült, miután félreállították és megfújatták őket. A vakmerő balszerencsések lélegzetében 0,04 mg/l és 0,39 mg/l közti alkoholtartalmat mért a szonda az egyes esetekben.

 

A fent említett ügyekben a hatóság 90 napra szedte be az engedélyeket.

 

Ugyan ebben az ellenőrzési akcióban derült ki 4 fiatalról, hogy pszichoaktív szerek hatása alatt ültek volán mögé. Természetesen, a nyírestanyai, batarcsi, bixádi és avasfelsőfalui 27, 28, továbbá 29 éves elkövetőket sem engedték tovább vezetni a rend őrei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: