2011-05-30 14:48:59• hírek • Póti Orsolya

Bejutottak a Kárpát-medencei döntőbe

Két szatmári csapat jutott tovább a Sajó Károly Kárpát medencei Környezetvédelmi Csapatverseny döntőjébe, amelyre június 2-3 között kerül sor. A vetélkedőt VII-VIII. osztályos diákoknak hirdették meg.

Az idén április 15-én zajlott a Sajó Károly Kárpát medencei Környezetvédelmi Csapatverseny regionális döntője. Ezt a versenyt egy időben szervezik Magyarországon, Szlovákiában, Ukrajnában, Szerbiában és Romániában. A továbbjutó csapatok részt vesznek a kárpát-medencei döntőn, Győrben, június 2- 3 között.

A verseny céljai: komplex ökológiai szemlélet kialakítása, a környezeti nevelés határok nélküli érvényesülése, a magyar nyelv ápolása és megőrzése. Mint megtudtuk, a regionális döntőn a megyéből nyolc csapat vett részt. A három fős csapatok elméleti tudásukat kellett bebizonyítsák, majd talajszennyezés témában plakátokat kellett készítsenek, és tudományos kiselőadást tartottak különböző környezetvédelmi - biológiai, földrajzi, ökológiai - témákban.

Romániából két szatmári csapatok jutottak tovább: a Balcescu-Petőfi Általános Iskola csapata - csapattagok Béres Anita, Ianos Abigél, Szabó Norbert, VII. osztályos tanulók - felkészítő tanárnőjük Rácz Melinda, és a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola csapata - Klipács Szende, Miklós Alexandra, Poszet Kinga VIII. osztályos tanulók - felkészítő tanárnőjük Ölyüs Gabriella.

Ölyüs Gabriella a Szatmár.ro-nak elmondta: a versenyt itt Romániában Hudák Ildikó, a Dr. Vasile Lucaciu Iskola igazgatónője vezette be négy évvel ezelőtt. Az évek folyamán a szatmáriak mellett több csapat is részt vett Hargita és Bihar megyékből, azonban idén egyre kevesebb csapat jelentkezett. A szervezők remélik a jövőben több megyéből is jelentkeznek érdeklődők.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: