2018-07-16 07:53:42• hírek • Bede Emőke

Bejutott a nemzetközi döntőbe a szatmári diáktűzoltók csapata

Szombaton zajlott le Brassóban a Tűzoltók barátai néven ismertté vált diáktűzoltó-verseny országos döntője, melyen két szatmári csapat is részt vett, az egyiknek pedig még az aranyérmet is sikerült megszereznie.

A Tűzoltók barátai elnevezésű rendezvénynek nevelő célzata van, szeretnék a diákokat arra nevelni, hogyan ismerjék fel a vészhelyzeteket, hogyan cselekedjenek ésszerűen hasonló esetekben, szeretnének a résztvevő diákokban olyan morális- és erkölcsi tulajdonságokat kialakítani, mint a kezdeményezés, csapatszellem, bátorság, határozottság, helyes gondolkodás- és viselkedés.
 

A Szatmár megyei szakaszra ebben az évben 11 csapat nevezett be, fiúk és lányok egyaránt. A lányok kategóriájában első helyen végzett a szatmári Gyermekpalota csapata, a dobogó második fokára a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a harmadikra pedig a Lucian Blaga Általános Iskola diákjai állhattak. Ami a fiúk, illetve a vegyes csapatok kategóriáját illeti, első helyre küzdötte be magát a Vetési Általános Iskola, másodikként az Ettinger, harmadikként pedig a Lucian Blaga csapata végzett.


Az első helyezettek ezt követően lehetőséget kaptak, hogy az országos döntőben is megmutathassák, mit tudnak. A brasssói Ion Tiriac Arénában megszervezésre kerülő versenyben 13 megye 21 csapata képviseltette magát. A Gyerekpalota Bancos Veronica tanárnő által felkészített csapata az előző években megszokott színvonalat idén is tartotta, a cél most is az arany volt. A kemény munka pedig meghozta eredményét, ugyanis a lányok nyakába a versenynap végén aranyérmet akasztottak. Ezzel pedig annak a lehetőségét is elnyerték, hogy jövő évben részt vegyenek a diáktűzoltó-verseny nemzetközi szakaszán, melyet Svájcban szerveznek meg 2019-ben. A gratulációk azonban nem csak nekik járnak, ugyanis idén első alkalommal indult a versenyben a Vetési Általános Iskola csapata is, melynek már most sikerült a hetedik helyre felküzdenie magát, így az elkövetkező években számos szép eredményre számíthatunk tőlük is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: