2019-03-21 07:19:02• hírek • Szatmár.ro

Bejutott a Problema Solvenda elődöntőjébe a szatmári csapat

A Mathias Corvinus Collegium és a Case Solvers negyedik alkalommal rendezi meg a Problema Solvenda Romania nevű nemzetközi versenyt, középiskolások részére.

Ebben az évben nagyon szoros volt a megmérettetés az online selejtezőn, hiszen minden csapat ügyesen elsajátította a tanultakat és nagyon kreatív és innovatív megoldásokat prezentált az esszé feladatok során. Örömmel jelentjük be viszont, hogy a 35 benevezett csapatból 10 román és 10 magyar csapat jutott tovább a verseny elődöntőjébe országszerte. A legügyesebbek a következő városokból jelentkeztek: Arad, Csíkszereda, Székelykeresztúr, Marosvásárhely, Szatmárnémeti, Nagyszalonta, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyulafehérvár, Kolozsvár és Nagyenyed. Városunkból egyetlen csapat jelentkezett a Problema Solvenda versenyére, mégpedig a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapata.
 

Az elődöntőre 2019 április 6-án kerül sor Kolozsváron, ahol a csapatok egy prezentáció keretén belül mutatják be szakmai zsűri előtt egy világtörténelmi esetre kidolgozott megoldásaikat, amelyet 2019 április 2-án kapnak meg. Azok a csapatok pedig, akik ebben a részében is a versenynek bebizonyítják talpraesettségüket és tudásukat megmérettetnek a döntőben is a főnyereményért, amire ugyan azon a napon kerül sor.


A verseny fő célja egyébként újragondolni a történelmet, kiaknázni a „mi lett volna, ha” típusú szcenáriókat, és megteremteni egy alternatív múltat. Unalmas, évszám-magolós feladatok helyett a versenyzők egy történelmi szerepjáték forgatókönyvét kapják meg, és különböző elemzési, stratégiai módszereket használva „átalakíthatják” azt, ezzel együtt pedig  a múltat is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: