2014-05-08 13:19:26• hírek • Kocsis Zoltán

A futballtörténelem legmeghökkentőbb sorfala

Noha Oliver Kahn korábbi világklasszis kapus egy alkalommal azt találta mondani, hogy őt zavarják a sorfalak, annak jó vagy éppen rossz felállítása gólokról, meccsekről dönthet. Nem véletlen, hogy edzők és csapatok időről időre igyekeznek ötletesebbnél ötletesebb szabadrúgás-kombinációkat kiötleni, hogy ezzel megtréfálják és kijátsszák a sorfalat.

A sorfalak felállítása ezzel szemben emberemlékezet óta klasszikusnak nevezhető. Ezen próbált meg változtatni a brazil Ponte Preta csapata, amely meghökkentő megoldást talált ki az örök dilemma - laposan vagy magasan rúgja el a labdát az ellenfél - megoldására: a sorfal mögé egy játékost fektettek le. Így nyugodtan ugorhat fel a sorfal, van ki blokkolja a lapos lövést is, gondolhatták.

Nem tudni, mit gondolhatott az események láttán Lucio Flavio, az ellenfél Paraná szabadrúgás-lövője, az viszont biztos, hogy pazarul csavarta el a játékszert a fal fölött és a léc alá. Ezzel 1-1-re módosította az állást - más kérdés, hogy a végén büntetőkkel mégis a Ponte Preta jutott tovább.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: