2013-09-16 20:33:32• hírek • Szatmar.ro

Bejött a papírforma, Tataran visszaszerezte bajnoki címét

Elmaradt a (hazaik számára nem kívánt) meglepetés a Szatmárnémetiben zajló U20-as országos vívóbajnokság ötödik napján, hétfőn: Amalia Tataran igazolta a papírformát és megnyerte a lányok egyéni párbajtőr aranyérmét. Mindez azt jelenti, hogy Bogdan Dascalu szombati és a Dascalu, Sebastian Flucus, Bodó Benjámin és Bartók Alpár  alkotta tőrcsapat vasárnapi elsőségét követően a Sportklub sorrendben harmadik napot zár arannyal.

Tataran már három U20-as bajnoki címmel a tarsolyában állhatott pástra - na meg annak tudatában, hogy tavaly esélyessége dacára sem tudott még az elődöntőbe se jutni. Hétfőn azonban ezzel nem volt gond, ráadásul ott a craiova Alexandra Deciut is viszonylag simán elintézte 15-10-re.

A fináléban egy újabb craiovai lány, Claudia Naboi várt rá, aki jól kezdte a finálét és el is lépett 5-2-re. Amalia azonban gyorsan összeszedte magát, 5-5-re egyenlített, majd 10-7 után magabiztosan nyert 15-11-re.

„Nehéz volt megszerezni ezt a címet, hiszen ilyenkor mindenki a maximumot próbálja nyújtani ellenem. Remélem, a csapatversenyben is sikerül majd megnyernünk a bajnoki címet", összegzett a döntő után Tataran.

A fiatal tehetséggel kapcsolatos legfontosabb kérdés viszont az, meddig vív még szatmári színekben. Erre válaszolva elmondta, itthon sajnos már nem talál megfelelő szintű edzőpartnert, a Dinamónál viszont egy erős csapat van kialakulóban - elképzelhető tehát, hogy a keddi csapatversenyen láthatjuk utoljára szatmári színekben. Utána irány Bukarest...

Ami a többi sportklubos lányt illeti, Bianca Oros Bianca a 7., Nagy Csilla a 11., Sandra Pop a 13., Pallai Amarillisz a 17., Teodora Coste a 18., Teodora Dragusin pedig a 29. helyen végzett.

A keddi csapatversenyen mellesleg a Sportklub mellett a másik nagy favorit a Steaua: itt szerepel többek között a szatmári Veres Gréta valamint az U23-as bronzérmes Adela Danciu is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: