2015-08-07 15:19:14• hírek • MTI

Bejárta New Yorkot - 10 ezer kilométert gyalogolt

Lépésről lépésre hódította meg a 69 éves William Helmreich New Yorkot: a férfi négy év alatt 9650 kilométert gyalogolt, mire az egész metropoliszt bejárta.

"Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg" - mondta el a szociológia-professzor, aki útja során 120 ezer háztömbnyit gyalogolt le helyi híradások szerint.
Helmreich maga is elismerte, hogy a vállalkozás "kicsit őrült" volt, de mint hozzáfűzte, ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie.

A motivációja mindössze annyi volt, hogy szereti New Yorkot. "A várost lenyűgözőnek tartom. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma" - fogalmazott.

Helmreich felidézte, hogy zarándoklata során volt része hőségben, esőben, hóban. Tapasztalatait a The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) című könyvben írta meg. "Minden nap tanultam valami újat. Minden nap láttam valamit, amiről nem is tudtam, hogy létezik" - mesélte.

A legőrültebb élményeként azt említette, amikor szembetalálkozott egy férfival, aki két óriáskígyóval a nyakában négy pitbullt sétáltatott Brooklynban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: