2007-12-11 19:14:11• hírek • István Löchli

Folytatódik az egységes félévi dolgozatírás

 Kedden földrajzból, illetve történelemből írtak félévi dolgozatot a nyolcadikosok.
Újabb tantárgyból írtak egységes félévi dolgozatot országszerte a nyolcadikos diákok, a hetedikesek a keddi nap mentesültek a vizsgától. Megyénkben a vizsgázó diákok 75 százaléka földrajzot, míg 25 százalékuk történelmet választott.

A vizsga a déli órákban vette kezdetét és a diákoknak 2 óra állt rendelkezésükre a vizsgatétel kidolgozásra. Az eredményeket csak három nap múlva teszik közzé, mikor a diákoknak lehetőségük lesz az eredményeket fölülbírálni.

Közben a Szatmár megyei Tanfelügyelőség nyilvánosságra hozta a matematika egységes félévi dolgozat vizsgaeredményeit. Ennek értelmében, megyénkben 4007 hetedikes és 4113 nyolcadikos diák kellett volna matematikából vizsgázzon. A hetedikesek közül 132, míg a nyolcadikosok közül 112 nem vett részt a megmérettetésen.

A hetedikes városi diákok 76.25 százaléka teljesítette sikeresen a vizsgát, és 530-an értek el nyolc és tízes közötti átlagot. A vidéki diákok 75.97 százaléka vizsgázott sikeresen, de a jobb eredmények terén jóval gyengébben szerepeltek, ugyanis mindössze 371 diák ért el nyolcasnál nagyobb eredményt.

A nyolcadikos városi diákok 87.40 százaléka vizsgázott sikeresen, 641-en értek el nyolcasnál nagyobb átlagot, míg a vidéki diákok 85.17 százaléka vett részt a megmérettetésen, közülük 333-an értek el jobb átlagot.

Kónya László főtanfelügyelő- helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta, "-Örvendetes tény, hogy 8 és 10 körüli átlagot több mint ezer tanulónak sikerült elérnie, ami arra enged következtetni, hogy az oktatásban a matematika oktatása jól halad, és ezek szerint a diákok 25 százaléka szereti ezt a tantárgyat. Ez egy fontos tantárgy, mert a későbbi érvényesülésben egy fontos szerepet kap, ugyanis nagyon sok szakma alapját a matematika képezi."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: