2009-06-16 12:32:26• hírek • Ferenczi Noémi

Beiratkozás kilencedik osztályba

Június 18-án országszerte megkezdődik a középiskolába való beiratkozás.

A beiratkozás időszakában, vagyis június 18 és 25 között, kell a diákoknak kitölteniük a jelentkezési űrlapokat. A leosztás számítógépes rendszerben történik. Az eredményeket pedig július 4-én teszik közzé.

Mint ismeretes, a középiskolába való felvételikor az V-VIII. osztályban szerzett jegyek átlagát és a VII-VIII. osztályban írt egységes félévi dolgozatok átlagát veszik figyelembe. Elképzelhető, hogy jövőre már más felvételi rendszer szerint fog zajlani a középiskolába való bejutás. Sok pedagógus szerint, a mostani rendszer nem tükrözi a diákok valódi felkészültségét, ezért sokan örülnének az újításnak, azonban erről eddig semmilyen konkrétum nem hangzott el.

Akik felvételt nyernek az általuk választott középiskolába, július 6. és 16. között kell leadják a szükséges iratokat tartalmazó dossziét. Szatmár megyében idén összesen 3890 diák végezte el a nyolcadik osztályt. A diákoknak 3920 középiskolai helyre van esélyük felvételit nyerni.

Akik első körben nem jutnak be még van esélyük, ugyanis július 6. és 10. között valamint augusztus 1. és 12. között ismét pályázhatnak a betöltetlen helyekre.


Elképzelhető, hogy jövőre már nem az egységes félévi és a négy év átalaginak osztályzatai alapján jutnak majd be a diákok
Elképzelhető, hogy jövőre már nem az egységes félévi és a négy év átlaga alapján jutnak majd be a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: