2016-08-17 12:28:44• hírek • Szatmár.ro

Beiratkozás a Szent Alajos Konviktusba

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Szent Alajos Konviktusban, hogy egy minden igényt kielégítő bentlakás fogadja a következő tanévben is az oda felvételt nyerő diákokat. A kollégiumi szoba ajtók, illetve több szoba, az étkezde és a konyha kifestése már elkészült.

A megfelelő környezet mellett egy különleges, családias hangulat várja az ide jelentkező diákokat. Mindezt úgy, hogy keretet biztosít a diák tanulási feltételeinek, valamint a személyes odafigyelés által a diák fejlődésének. Ebben segítenek a következő terek: a közösségi terem ahol lehetőség van közösségi játékokra, filmnézésre, éneklésre. A spotterem a billiárdozni és asztaliteniszezni vágyókat várja, a sportpálya a labdarúgásra, tollasozásra hívja a diákokat. A kápolna ad teret a közös szentmiséknek, imáknak, szentségimádásoknak és énekpróbáknak. A jezsuita spirituális atya ajtaja mindig nyitva áll, ha valaki lelki vezetésre, beszélgetésre vagy egy öröm megosztására tér be.

Immár negyedik éve németországi önkéntes jelenléte is színesebbé teszi a légkört, igényeknek megfelelő programokkal, játékokkal, de megkereshetik azon diákok is akik segítségre szorulnak német vagy angol leckéikkel kapcsolatban. Nevelő munkánkban fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok személyiségét formáljuk, segítőkészen mellettük álljunk, készítsük fel őket arra, hogy szabadon és felelősséggel járják útjukat az életben.

A beiratkozás időpontja: 2016. augusztus 22-23, 9 és 13 óra között. A beiratkozás alkalmával a jelentkező diák mellett a szülők jelenlétére is számítunk. Kollégiumunk a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont diákjai számára biztosít keretet a keresztény neveléshez. A szabad külsős tanulói férőhelyek számát minden tanévben a saját tanulóink következő évi beiskolázásának létszáma határozza meg. A kollégiumi felvétel egy tanévre szól minden diákunk esetében.

A Pax Egyesület létrehozta a Reizer Pál Tehetséggondozó Alapot a Szent Alajos Konviktus diákjai számára. Ez lehetőséget teremt, hogy ösztöndíjat biztosítsunk a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: