2018-10-17 10:10:51• hírek • Bede Emőke

Beindult az elhanyagolt épületek, homlokzatok restaurálása

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal idén júliusban leltárba vette a városközpont azon épületeit, melyeket a tulajdonosok elhanyagoltak, ennek okán pedig nem csak a városképet rontották, hanem a gyalogosokra is komoly veszélyt jelentettek a lehulló vakolatdarabok.

“A központban található ingatlanok tulajdonosainak hat hónap áll a rendelkezésükre, hogy biztonságossá tegyék azokat, ellenkező esetben 500%- os adóbírság lesz kiróva rájuk. Nagyvárad példáját követve, ahol több épülethomlokzatot is restauráltak, mi is segíteni fogunk a tulajdonosoknak a restaurálási projektek elkészítésében, amennyiben ők is akarják.” -jelentette ki akkor Kereskényi Gábor polgármester, s úgy tűnik, az intézkedésnek meglett a foganatja, ugyanis egyre több épületnél jelentek meg az állványok. A városvezető ezzel kapcsolatban abbéli reményének adott hangot közösségi oldalán, hogy minél többen követni fogják majd a remek példát.



Szatmárnémeti városképének javításában az elhanyagolt épületek restaurálásának is nagy szerepe van, azonban nem csak ezen a színtéren történtek mostanában említésre méltó események. Hétfőn ugyanis hosszas huzavona után nekiláttak az Október 25. tér közelében működő bank székhelyének felújításához, s ezzel egyidőben a töltés lépcsői is megújulnak.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: