2019-05-24 11:31:19• hírek • Bede Emőke

Beindult a városnapi forgatag. Helyszíni képek

Pénteken elrajtolt Szatmárnémeti legnagyobb szabadtéri rendezvénye, az immár huszonharmadik alkalommal megszervezett városnapok. 

A Szabadság tér körüli körforgalomban már péntek reggel, jóval a hivatalos megnyitó előtt megjelentek a lacikonyhások, kiknek standjainál sertés-, csirke- és bárányhúst is lehet kapni különféle köretekkel és savanyúságokkal. Akik inkább édesszájúak, azok lekváros, csokis vagy akár gyümölcsös palacsinták közül is választhatnak, de természetesen nem maradtak távol a kürtőskalácsosok sem.


A Corneliu Coposu sétányon az ételes sátrak mellett már látogatható a Népi Mesterségek Vására is, ahol több mint 50 kézműves mester alkotásaiból lehet válogatni. A mesterek között a szatmáriak mellett akadnak szép számmal olyanok is, akik több száz kilométerről, Bukarestből, Szucsáváról, Kolozsvárról, Besztercéről, Nagyváradról, Székelyudvarhelyről, Aranyosgyéresről, Csíkszeredából, vagy épp Magyarországról érkeztek a vásárra. Mi több, vannak olyanok is, akiknek munkáival első ízben találkozhat a szatmári közönség. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint ebben az évben a tradicionális kerámiák, textíliák, fából készült használati és dekorációs tárgyak mellett lehet majd olyan mesterekkel is találkozni, akik a hagyományokat kortárs formába öntik, ezzel igyekezve megtalálni az utat a fiatalabb nemzedékek felé is.


Pénteken 19 órától a Dinu Lipatti Állami Filharmónia koncertje nyitja meg hivatalosan a városnapi események sorát, majd a Bosquito és Tandarica koncertje után a méltán népszerű Goran Bregovic áll a szatmári közönség elé. A pénteket egy igazi DJ-parádé fogja zárni, úgyhogy már az első nap is bőven tartogat látnivalót az érdeklődőknek.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: