2020-04-09 13:40:02• hírek • Bede Emőke

Beindult a tesztelés: 33 mintát vizsgáltak meg az első napon

Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala
Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala

A belügyminisztériumi szervek képviselőivel egyeztetett csütörtök délelőtt Radu Bud prefektus: a munkaértekezleten a koronavírus megfékezése érdekében tett intézkedések mellett szóba került az is, milyen lépéseket tehetnek az illetékes hatóságok annak érdekében, hogy a húsvét minél biztonságosabban teljen megyénkben. Mutatjuk a legfontosabb információkat:

  • A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság révén Szatmár megye 2450 védőruhát és 38 750 sebészeti maszkot kapott, melyeket a frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak, illetve a háziorvosoknak fognak kiosztani.
  • A lakhelyi elkülönítés és a hatósági karantén alatt állók száma várhatóan csökkenni fog, hiszen egyre több személy tölti le azt a bizonyos 14 napot.
  • a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Covid-19 laboratóriumában már a munkába állás első napján sikerült 33 tesztet elvégezni.
  • A kormánybiztos arra intette a lakosságot, hogy a közelgő húsvét alkalmával kerüljék a családi és baráti látogatásokat, vallási szertartáson csak az interneten keresztül vegyenek részt, és továbbra is kerüljék a forgalmas helyeket.
  • A rendészeti szervek a következő időszakban fokozni fogják a nappali és éjszakai járőrözések számát, ugyanakkor nem csak az utcákat járják majd, hanem a népszerű piknikező helyeket is ellenőrizni fogják, hogy elejét vegyék a nagyobb létszámú csoportok kialakulásának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: