2011-01-12 15:41:11• hírek • Póti Orsolya

Beindult a Call Med telefonos ügyfélszolgálat

A Szatmár megyében tevékenykedő 177 családorvos közül eddig csak három iratkozott be a Call Med, országos telefonos orvosi ügyfélszolgálat rendszerébe. Az új szolgáltatáson keresztül a lakosság éjjel-nappal igényelheti az orvosok szakszerű tanácsait.

A Call Med éjjel-nappal üzemelő telefonos orvosi ügyfélszolgálat már megyénkbe is elindult. A programba jelentkező első három háziorvos - Dr. Bumbuluti Calin, Czaher Alexandru és Vasile Blaga - hétfőn kapta meg az egységes kódokat, amely segítségével beléphettek a rendszerbe. A szatmáriak az 1363 hívószámot kell tárcsázzák ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek orvosukkal, és tanácsukat igényeljék kisebb egészségügyi problémák megoldására.

Hogyan működik a Call-Med?

Azok a betegek, akik nem igényelnek hagyományos orvosi konzultációt, és csak kisebb egészségügyi problémákra szeretnének megoldást, akkor éjjel-nappal, bármilyen hálózatról tárcsázhatják az 1363-os számot. Ezt követően a hangposta bejelenti, hogy a hívás percenként 0,95 centbe kerül, azaz 5 perc beszélgetés több mint 20 lej. Tárcsázás előtt a betegnek tudnia kell háziorvosa egyéni, hat számjegyből álló hívószámát (kódját), ugyanis ezen keresztül kerül közvetlen kapcsolatba.

Ez a szolgáltatás természetesen nem helyettesíti a hagyományos orvosi konzultációkat, ezért a betegnek nem szabad majd teljesen erre hagyatkoznia, mert egy telefonos beszélgetés alapján az orvos nem tudja megállapítani a teljes kórképet. A Call Med telefonos ügyfélszolgálat főként tanácsadásra, egészségnevelésre lesz alkalmas. A szolgáltatásnak minden bizonnyal lesznek pozitívumai, ugyanis kényelmes megoldás lesz, és egyszerű problémák esetén nem kell bejelentkezni a családorvosi rendelőbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: