2020-05-28 19:24:25• hírek • Bede Emőke

Beiktatták tisztségébe Szatmár megye új főtanfelügyelőjét

Csütörtökön beiktatták tisztségébe Szatmár megye új főtanfelügyelőjét, Anisoara Boitort, aki Calin Durlától veszi át a megyei tanügy irányítását – közölte Facebook-oldalán a prefektusi hivatal.

Arról, hogy a tanfelügyelőség élén cserére lehet számítani, már szerdán tudni lehetett, hiszen öt év után lejárt Calin Durla kinevezése – erről ő maga értesítette a sajtó képviselőit egy körlevélben. Még ugyanezen a napon felröppentek az első találgatások is, hogy ki foglalhatja el majd utána a főtanfelügyelői széket, a hivatalos válaszra pedig nem is kellett sokat várnunk, hiszen szempillantás alatt, már csütörtökön beiktatták tisztségébe a kijelölt utódot Anisoara Boitor alsószopori romántanárnő személyében.


A nemzeti liberális hátszéllel is megtámogatott Boitor a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a bukaresti Spiru Haret Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait, 2016. novembere és 2017. februárja között pedig már belekóstolhatott, milyen az intézmény vezetőségében lenni, hiszen e három hónap alatt helyettes főtenfelügyelőként tevékenykedett.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: