2009-03-20 15:39:58• hírek • Ferenczi Noémi

Beiktatták az új prefektust

Pénteken iktatták be Szatmár megye új prefektusát Radu Giurcat, aki a PD-L színeiben került az intézmény élére. Radu Bud leköszönő prefektus megköszönte a belé vetett bizalmat.

Az új prefektus beiktatásán zsúfolásig telt a megyei tanács terme. Nagyon sok helyi és más megyéből érkező jeles személy tisztelte meg jelenlétével a nem mindennapi eseményt. Elsőként Radu Bud köszöntötte az egybegyűlteket, név szerint a képviselők házának alelnökét, Ioan Olteant, a kulturális minisztérium államtitkárát, Vasile Timist, a Máramaros megyei tanács elnökét, Mircea Mant, Ioan Holdis, parlamenti képviselőt, megyénk tanácselnökét, Csehi Árpádot, Szatmárnémeti polgármesterét, Ilyés Gyulát.

A rövid köszöntő után Vasile Timis államtitkár felolvasta a Radu Giurca kinevezéséről szóló kormányhatározatot, ez után következett Radu Bud beszéde, melyben megköszönte azt a négy évet és három hónapot melyet az intézmény élén tölthetett, a bizalmat, a segítséget.

Radu Giurca eskütételét felállva hallgatták végig az esemény résztvevői.

Giurca ünnepi beszédében megköszönte az esélyt melyet kinevezése által kapott úgy Emil Boc kormányfőnek, a kormánynak, párttársainak, majd kijelentette kinevezésétől fogva a megye teljes lakosságának érdekeit szolgálja nemzetiségtől, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül. Végezetül Ioan Oltean mondott beszédet, melyet állófogadás követett.

Radu Bud prefektus sok sikert kívánt az új prefektusnak

Állva hallgatták végig az eskütételt a résztvevők

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: