2009-10-07 14:38:27• hírek • Ferenczi Noémi

Beiktatták az új alprefektusokat

Szatmár megye eddigi alprefektusai is a parlamentben zajló politikai játszmák „áldozataivá" váltak, ugyanis Aurelia Fedorca és Gabriel Les helyett két új alprefektust iktattak be szerdán.

Idén másodszor került sor alprefektusi beiktatásokra. Áprilisban ugyanis úgy hozta a politikai helyzet, hogy két PSD által támogatott alprefektus került pozícióba, Aurelia Fedorca és Gabriel Les. Ez alatt a néhány hónap alatt szinte nem is volt idejük megszokni új munkakörüket, máris leváltották őket. A szerdai beiktatáson Radu Giurca prefektus kimondta azt ami meglehetősen feszült légkört teremtett a prefektúra kistermében: a kormány átszerveződése miatt kell mennie az eddigi alprefektusoknak, azonban kihangsúlyozta, nem kívánja kommentálni az eseményeket.

Giurca felolvasta Aurelia Fedorca és Gabriel Les alprefektusi tisztségből való leváltásáról szóló kormányhatározatokat. A két menesztett alprefektus közül egyik sem volt jelen, ugyanis jelenleg mindketten betegszabadságukat töltik. A PD-L által támogatott Dan Alin Claudiu, a Területi Munkaügyi Hatóság jogásza és Firu Mocan, a Vámügyi Hivatal felügyelője is csak ideiglenes kinevezést kapott a kormánytól.

Eskütételük után mindketten megköszönték a Boc-kormány bizalmát. Radu Giurca valamint a jelen lévő tisztségviselők sok sikert és jó munkát kívántak a frissen kinevezetteknek.


Radu Giurca oldalán a két új alprefektussal: Dan Alin Claudiu és Adrian Mocan
Radu Giurca oldalán a két új alprefektussal: Dan Alin Claudiu és Adrian Mocan


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: