2009-04-09 09:28:22• hírek • Parajdi Andrea

Lazint is leváltották

Gáti István után a kormány Szatmár megye másik alprefektusát is leváltotta. Octavian Lazin a Prefektúra megalakulása óta az intézményben dolgozik, ám helyét most át kell adnia Gabriel Les, PSD-s városi tanácsosnak, Szatmárnémeti egykori alpolgármesternek.

Hétfőn számoltunk be arról, hogy megjelent a hivatalos közlönyben Gáti Istvánnak, Szatmár Megye alprefektusának a leváltásáról szóló kormányhatározat. A kormány a PSD párt egyik tagját, Aurelia Fedorcat helyezi ki a posztra, aki egy biztosítótársaság vezetőjeként tevékenykedik. Ez az intézkedés azt eredményezi, hogy tizenkét év folyamatos jelenlét után, nem lesz a magyarságnak képviselete a Prefektúra Intézményében.

A szerdai kormányülésen arról született határozat, hogy Gáti István után Octavian Lazin alprefektusnak is mennie kell. Octavian Lazin amióta létrejött a Prefektúra, immár tizenkilenc éve az intézmény szerves részét képezi. Mindvégig adminisztratív feladatokat látott el, ám 2006-ban amikor a főtitkári posztból alprefektusi pozíciót hoztak létre, ő foglalhatta el a másik alprefektusi széket.

A kormány döntése szerint Gabriel Les, a PSD párt városi tanácsosa, Szatmárnémeti egykori alpolgármestere léphet Octavian Lazin helyére. A két új alprefektust április 10-én, pénteken 12 órai kezdettel iktatják be.

Octavian Lazin alprefektust is leváltotta a kormány

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: