2014-06-12 15:34:19• hírek • Kocsis Zoltán

Beiktatták a szatmári csendőrség új parancsnokát

Gheorghe Avram
Gheorghe Avram

Ünnepélyes eseményen búcsúztatták kollégák, önkormányzati vezetők és hozzátartozók Gheorghe Avramot, a Szatmár Megyei Csendőrség nyugdíjba vonuló parancsnokát. Az eseményen beiktatták utódját, Ovidiu Adrian Popát.

„Annak idején 1990 szeptember elsején jelen voltam, amikor letették a Szatmár Megyei Csendőrség alapkövét", kezdte érzelmektől sem mentes ünnepi beszédét Avram. „Nem voltam tökéletes és hibátlan, de egyszerű és szerény igyekeztem lenni. Az idő azonban eltelt, én pedig öregedtem és elfáradtam", mondta az 52 éves ezredes. A tartalékállományba vonuló Avram megköszönte mindenkinek az együttműködését, akivel 32 éves pályafutása során együtt dolgozott.

„Gheorghe Avram a munkája iránti elhivatottság példaképe volt. Tevékenységének köszönhetően a szatmáriak úgy érezhették, komoly intézményi támaszt jelent a csendőrség", fogalmazott Eugeniu Avram prefektus, aki az általa vezetett intézmény nevében érdemoklevelet nyújtott át. Méltatta a leköszönő parancsnok munkáját Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is, aki intelligens és odaadó szervezőként jellemezte Avramot. „Tudnia kell, hogy a nyugdíjba vonulás csak egy lépés újabb kihívások felé", mondta Stef, meghúzva egyben az első párhuzamot a régi és az új parancsnok között: „mindkettejük fő célja a közösség szolgálata".

Stefhez hasonlóan emlékplakettet adott át Dorel Coica szatmárnémeti polgármester - anélkül, hogy ünnepi köszöntőt mondott volna -, majd a csendőrség hagyományaihoz híven Avram átadta az egység zászlaját Popának, ezzel gyakorlatilag átadva a parancsnokságot.

Ovidiu Adrian Popa 1971-ben született Zilahon  - Avram 1962-ben a Máramaros megyei Kővárgarában - és 2011 óta szolgál a Szatmár Megyei Csendőrségen jogtanácsosként. Kinevezése egyelőre hat hónapra szól, azt követően versenyvizsga dönt az egység végleges parancsnokának személyéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: