2008-05-18 21:05:21• hírek • István Löchli

Kaplony problémáira is megoldást keresnek

 Korodi Attila miniszter a hétvégén Kaplonyba is ellátogatott.

Korodi Attila miniszter a Szatmár megyei tartózkodása alkalmával Kaplonyba is ellátogatott, ahol a megyei RMDSZ kérésére vett részt a hétvégi falugyűlésen.

A találkozón Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, a Szövetség Szatmár megyei tanácselnökjelöltje és Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács beruházásokért felelős alelnöke is beszámolt a Kaplonyt érintő tervekről.

– Csehi Árpád Szabolcs elnök jelezte korábban, hogy gond van egy szennyvíz-csatornával Kaplonyban. A helyszínen járva én is csak azt mondhatom: a nagykárolyi szennyvizet is elvezető árok sok kellemetlenséget okozhat a környék lakosainak. A megoldás nem csak abban áll, hogy a befolyó vizek tisztábbak legyenek, hanem arra is megoldást kell találnunk, hogy a felgyülemlett iszapot, amely veszélyes hulladéknak minősül, hová hordják ki abból az árokból, amelyről ráadásul nem tudni, kinek a tulajdona – összegzett a környezetvédelmi miniszter.

Kaplonyban az RMDSZ polgármesterjelöltje, Iónucz Tibor ismertette az elmúlt négy évben alpolgármesterként elért eredményeit. Beszélt az útbetonozásról, az iskola- és óvodafelújításokról, a kultúrotthon korszerűsítéséről és arról, hogy hamarosan elkezdődik a sportterem építése. Az RMDSZ jelöltje elmondta: tervei között szerepel a víz- és csatornahálózat építése, az alapinfrastruktúra megteremtésének lezárása.

Csehi Árpád Szabolcs elnök, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje hangsúlyozta: a megye készülő fejlesztési stratégiájában Kaplonynak is meglesz a helye, és minden lakossági vagy közösségi panaszra igyekeznek mielőbb megoldást találni.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: