2010-05-10 16:22:52• hírek • Szatmar.ro

Beiktatták Szatmár új alprefektusát

Hétfőn 14 órakor iktatták be Szatmár új alprefektusát, Samuel Tantast. A Demokrata Liberális Párt politikusának beiktatásán a Szatmar.ro is jelen volt.

Hat hónapos ciklusának lejártával Dan Alin alprefektus helyére a milliomos Vasile Tantas fia került. A hivatalos álláspont szerint egyszerű tagcseréről van szó. Dan Alin ideiglenes prefektusi ciklusa most járt le, így új ember került helyére. A nem hivatalos álláspont szerint viszont ez egy már nagyon régóta elrendezett politikai játék volt, amiben minden bizonnyal része volt a pénznek is. A milliomosfiú számára állítólag már régóta melegítették a széket, azonban a gyorshajtásos incidense után nem lett volna túl ésszerű az azonnali hatalomszerzése.

Az alprefektus beiktatására szép számban megjelentek úgy a demokrata liberálisok, mint különböző belügyminisztériumi képviselők. A megye prefektusa, Giurca Radu Octavian méltatta a leköszönő alprefektust, aki mint mondta, remekül végezte a munkáját, nagyon jó munkaerőnek bizonyult, s bizonyságát fejezte ki afelől, hogy kapcsolatuk ezután sem romlik meg. A prefektus elmondta, az ember állandó változásokon megy keresztül, egyik funkcióból a másikba kerül, ilyen az emberi sors. Amikor jövünk örömmel jövünk, amikor távozunk, szomorúsággal megyünk el.

A kissé nosztalgikus beszéd után Radu Giurca haz új alprefektus eddigi munkásságát méltatta, s elmondta az ifjú Tantas rendkívül sokat tett pártjának gyarapításában, s reményét fejezte ki az iránt, hogy új funkciójában is kitűnően teljesít majd. A leköszönő politikusé volt ezután a szó, aki megköszönte Giurcanak az együtt töltött időt, s gratulált utódjának, majd megígérte, hogy szükség esetén tanácsokkal segíti majd teendőiben.

Az új alprefektus hivatali esküje után biztosította a sajtó képviselőit, s általuk a lakosságot, hogy a közügyért fog munkálkodni és mindig nyitott kapuk fogják várni a hozzáfordulókat. A rövid procedúra után állófogadást tartottak a Közigazgatási Palota alagsorában, ahol az új alprefektustól azt is megtudtuk, hogy 1997-2001 között végezte el Kolozsváron a jogi egyetemet és hogy tervei szerint a „továbbiakban is - csakúgy mint az eddigiekben -, sofőrrel fog utazni.”


Beiktatták az új prefektust
Beiktatták az új prefektust


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: