2019-12-14 18:57:45• hírek • Bede Emőke

Beiktatták Szatmár megye régi-új prefektusát

Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal Facebook-oldala

Azt követően, hogy Darius Filip szerdán hivatalosan is bejelentette, távozik a prefektusi székből, szombat délután beiktatták utódját, Radu Budot, kinek nem lesz újdonság a kormánybiztosi tisztség.

„Ma lezárul szakmai karrierem egy fontos időszaka. Megtiszteltetés számomra, hogy több mint két és fél évig betölthettem Szatmár megye prefektusi tisztségét. Köszönöm az együttműködést minden kollégának, az intézményvezetőknek, a polgármestereknek, a szatmári sajtónak, illetve mindenkinek, akivel az elmúlt időszakban együtt dolgoztam. Ugyanakkor hálás vagyok mindazon szatmáriaknak is, akik bizalommal lépték át a prefektusi intézmény küszöbét, hogy problémáira közösen találjunk megoldást” - osztotta meg közösségi oldalán a leköszönő Darius Filip.


Szatmár megye régi-új prefektusát szombat délután, egy ünnepélyes ceremónia keretében iktatták be. Az eseményen jelen voltak a megyei és a városi elöljárók, illetve a szállításügyi miniszter, Lucian Bode is. Radu Budnak egyébként nem lesz új e feladatkör, hiszen 2005 és 2009, illetve 2016 és 2017 között már tevékenykedett megyénk kormánybiztosaként. A frissen kinevezett prefektus első nyilatkozatában hangsúlyozta, arra fog törekedni, hogy a társadalmat szolgáló közintézményekben rendet tegyen, s minden közalkalmazott munkáját professzionalizmus jellemezze.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: