2010-11-19 11:27:15• hírek • Szatmár.ro

A megyei NDF Schlaktert támogatja

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ megyei RMDSZ elnöke és Johann Fortenheizler, megyei NDF-elnök levelet juttattak el szerkesztőségünkbe, amelyben arra biztatják a kálmándi választópolgárokat: vasárnap szavazzanak Schlakter Ferencre, az RMDSZ polgármesterjelöltjére!

Tisztelt kálmándi választópolgárok, magyarok és svábok!

Az első forduló után vasárnap ismét az urnák elé várják-várjuk Önöket azért, hogy döntsenek róla: akarják-e azt, hogy folytatódjon községük utóbbi években tapasztalt látványos fejlődése, vagy sem. A nyolcvankilences fordulat után bekövetkezett demokrácia rengeteg lehetőséget kínált, és többek között ennek köszönhető az, hogy Kálmánd ismét külön közigazgatási egységgé vált, maga irányíthatja sorsát, nem kell más település(ek) alárendeltjeként másodhegedűsi szerepet játszania. A szabadság azonban nem csupán lehetőségeket jelent. Szabadnak lenni azt is feltételezi, hogy tudni kell felelősségteljes, az egész közösség számára kedvező, hosszútávú, megvalósítható jövőképet nyújtó döntéseket hozni. Márpedig a vasárnapi polgármesterválasztás az ilyen döntés, és hisszük azt: az általunk kínált út a helyes.

Az volna a helyes, ha mielőtt az urna elé járul, mindenki a képzeletbeli mérleg két serpenyőjébe helyezné a  polgármesterjelölteket az eddig felmutatott megvalósítások, az őszinteség, a közigazgatásban való jártasság szempontjából. Úgy gondoljuk, Schlakter Ferenc, az RMDSZ polgármesterjelöltje az, aki eddig sem csak beszélt és ígérgetett: az üres szavak, mesébe illő ígéretek helyett inkább cselekedett, közbenjárt a község ügyeiért, még most, a kampányidőszak alatt is. Magyar elkötelezettséggel, sváb tenniakarással.

A két megyei szervezet vezetőiként egyetértünk abban, hogy a magyar-sváb együttműködés továbbra is az alapját képezi a Kálmándhoz hasonló települések további fejlődésének, hiszen a közös múlt közös jövőre kötelez emberi, erkölcsi és politikai szempontokból egyaránt. A sváb pontosság és rendszeretet a magyarság érdekvédelmi szervezetének politikai eszközeivel párosulva - és ezt az eddigi tapasztalat is mutatja - csodákra képes.  Nagyapáink, apáink nemzetiségi hovatartozás miatti meghurcoltatásai, a szülőföld szeretete, a hagyományos magyar és sváb értékek tisztelete, unokáink jövőbeni érvényesülése lebegjen  a szemük előtt akkor, amikor vasárnap bedobják az urnába a lepecsételt szavazócédulát !

Köszönjük a bizalmat!

Tisztelettel, a kálmándi lakosok tisztánlátásában bízva:

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke

Forstenheizler Johann, az NDF Szatmár megyei elnöke

Szavazzanak a SZIV-ükkel, szavazzanak a TULIPÁN-ra, azaz Schlakter Ferenc polgármesterjelöltre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: