2010-12-07 21:33:43• hírek • Szatmár.ro

Beiktatták Schlakter Ferencet

Ünnepélyes keretek között tette le a hivatali esküt Kálmánd község új polgármestere.

Kedden iktatták be tisztségébe Schlakter Ferencet, aki a kálmándi polgármesterválasztás november 21-ei, második fordulójában saját testvérét győzte le, elnyerve így a község első embere címet. A választások végeredményét a Nagykárolyi Bíróság elnöke, Tenter Radu olvasta fel - e szerint a második túrban 951-en szavaztak, Schlachter Ferenc 509, a független jelöltként induló Sasu Mária 437 voksot szerzett.

A beiktatáson a prefektúra részéről Eugen Chiorean, a jogi testület vezetője volt jelen, a helybeliek részéről pedig lakosok és tanácsosok. Az új polgármester nem csak a Bibliára, hanem a feszületre is megesküdött, majd arra kérte Néma Sándor római-katolikus plébánost, hogy áldja meg. Ünnepi beszédében elmondta: mindent tőle telhetőt megtesz a kálmándi közösségért a továbbiakban is, és az a vágya, hogy a helyi tanáccsal és az önkormányzati alkalmazottakkal felhőtlen,
családias legyen a viszonya. Ugyanakkor hozzátette: „a munkában nincs barátság, ott csak a cél számít".

Eugen Chiorean gratulált az új elöljárónak, majd néhány szót szólt arról, mekkora felelősség hárul a polgármesterre és a tanácsosokra - kifejtve: a két közigazgatási szerv között nincs semmilyen alárendeltségi viszony. természetesen a pezsgővel valókoccintás sem maradt el - a tanácsosok és a lakosok eredményes munkát kívántak Kálmánd község új polgármesterének. A Kálmándi Helyi Tanács hétfőn választja majd meg a Schlakter helyére kerülő új döntéshozót és az új alpolgármestert. Schlakter helyettese a szándék szerint az NDF-et képviselő Sütő Imre lesz.


Beiktatták az új polgármestert
Beiktatták az új polgármestert


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: