2015-08-19 11:56:50• hírek • Kocsis Zoltán

Új főtanfelügyelője van Szatmár megyének

Calin Durla és Gál Gyöngyi
Calin Durla és Gál Gyöngyi

Szerdától új főtanfelügyelője és főtanfelügyelő-helyettese van Szatmár megyének: Eugeniu Avram prefektus Altfatter Tamás alprefektus és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő jelenlétében beiktatta tisztségébe Calin Durlát és Gál Gyöngyit. Ezzel Durla az utóbbi három évben immár a tanfelügyelőség harmadik vezetője Mariana Roman és Claudiu Mondici után...

Avram beszédében megköszönte az elődök, Claudiu Mondici, illetve az éppen szabadásgát töltő Szász Piroska áldozatos munkáját, sok sikert kívánt a tanfelügyelőség új vezetőinek, akiket további, feltétel nélküli támogatásáról biztosított. Altfatter Tamás alprefektus a szatmári tanügy fontos napjának nevezte a szerdait és méltatta a tisztségeikről leköszönő és azokat elfoglaló személyeket egyaránt.

„Mindannyian tudjuk, nem könnyű a feladat, amit Calin Durla és Gál Gyöngyi elvállal. Hibásak vagyunk ezért mi is, parlamenti képviselők és a mindenkori kormányok is. Ahányszor egy új tanügyminiszter jön, az mindig új reformokat hoz, amelyek nem mindig ésszerűek, ráadásul az instabalitás sem hoz túl sok jót a tanügyi rendszernek", fogalmazott Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

Claudiu Mondici leköszönő főtanfelügyelő nehéz, de eredményes időszaknak nevezte mandátumát, a sikerek között említve tíz óvoda építésének megkezdését vagy éppen az új iskolabuszok megszerzését. Ő, forrásaink szerint a jövőben a Grigore Moisil Általános Iskola igazgatói tisztségét tölti majd be.

Gál Ilona Gyöngyi magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő az elmúlt évtizedben a kisebbségi oktatásért felelt a tanfelügyelőségen. Főtanfelügyelő-helyettessé való beiktatása kapcsán megköszönte kollégáinak a bizalmat és három alappillért nevezett meg, mint új munkájának sarokköveit: az őszinteséget, a bizalmat és a professzionalizmust.

A matematika szakos Calin Durla közel másfél évtizedig vezette a tanfelügyelőség személyzeti osztályát és elismerte: régi vágya vált most valóra. „Mint ahogy minden edző szövetségi kapitány akar lenni, úgy minden pedagógus is főtanfelügyelő akar lenni", vont párhuzamot a sport világával. „Tisztában vagyok a felelősséggel, amit vállalok és azzal is, hogy nem lesz könnyű. A célom az, hogy Szatmár megye minden közösségének olyan iskolája legyen, amilyet ő szeretne", jelentette ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség új vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: