2007-04-18 17:23:25• hírek • István Löchli

Milyen kutyát válasszunk?

 A héten a pásztorkutyák jellegzetességeiről kaphatunk bővebb információt.

A Dog For Life egyesület ezen a héten ahhoz ad néhány kutyanevelési tanácsot,  hogy hogyan válasszunk kutyát, milyen területekre milyen kutya a legalkalmasabb.

 Ahhoz, hogy kutyánk hű társunk legyen, tudnunk kell, milyen típusú ebet választunk, hiszen minden fajtának megvannak a saját jellegzetességei. Nemcsak alakja, szépsége miatt választunk kutyát, hanem el kell döntsük, mit is fog szolgálni az eb, és persze milyen körülmények között lesz lehetőségünk tartani. A jelenlegi adatok szerint a világon mintegy 400 kutyafajta van, melyet a Nemzetközi Kutya Szövetség 10 csoportba sorol: terelő, pásztorkutyák; őrző-védő és haszonkutyák; terrierek; tacskók; kopó nagy vadra; kopó kis vadra; vadászkutyák; társasági, kedvtelésből tartott kutyák; agarak.

Pásztorkutyák

 Többnyire minden országban előfordul egy vagy több fajtája. A pásztorkutyákat két csoportba lehet felosztani, a terelő kutyákra és azokra melyek az állatokat védik. Ebbe a csoportba tartozó ebek különböző személyiségekkel rendelkeznek. Amelyek terelésre szolgálnak többnyire nagyon jól kezelhetők és kiegyensúlyozottak. Azok a pásztorkutyák melyek az állatok őrzésére és védésére szolgálnak, nagy és erős testfelépítésűek, erős, akaratos személyiségek, dominánsak, de ugyanakkor önfejűek. Mivel a pásztorkutyák életük nagy részét a szabadban töltik, ezért tartásukkor nagy helyet igényelnek az óriási mozgásterük miatt, ebből kifolyólag városban és házban nem ajánlott tartani.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: