2013-05-03 17:01:22• hírek • Kocsis Zoltán

Befellegzett a járdán való parkolásnak a Korzón

Maskulik Csaba elmondta, a következő napokban a párhuzamosról ferdére változtatják a parkolási rendet a Horea utcán. A szakemberek számításai szerint ezzel tíz helyet nyernek és a parkolást is megkönnyítik.

Megunva, hogy a a Pannónia hotel előtt hosszú évek óta több a járdán parkoló autó, mint a gyalogos, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal végre megtette a megfelelő lépéseket ennek megakadályozására: oszlopocskákat helyeztek ki végig a járda szélére. Hasonló várható a Láncos-templom melletti utcasarkon.

Noha Marcela Papici alpolgármester asszony már március elején kijelentette, hogy hamarosan megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozzák az autók járdán való parkolását, az oszlopocskák jó két hónapos késéssel, a napokban kerültek ki.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság szakemberei az elmúlt héten tartottak terepszemlét és mérték fel, pontosan honnan, hová, meddig és hány oszlopocskát kell kihelyezni. Ennek következtében az Északi Színház felé tartó Horea utca sarkától a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcáig a Korzó teljes hosszában műanyag oszlopokat betonoztak a járda szélébe. Ezzel megakadályozták nem csak azt, hogy a Pannónia előtt a járdára hajtsanak az autók, hanem azt is, hogy a Horea és a Kazinczy sarkán hajtsanak fel rá. Ezt eddig a betonn virágtartóknak kellett volna megakadályozniuk, ám mivel azok nem voltak rögzítve, eltették az útból. Az immár fölöslegessé vált virágtartókat rövidesen elszállítja a polgármesteri hivatal.

Nem kerültek oszlopok a virágágyások mellé valamint a Ruha István átjáró elé. Előbbinek oka, hogy senki sem olyan eszement, hogy az ágyásba parkolja autóját. Utóbbinak pedig az a magyarázata, hogy az egyik lakónak biztosítaniuk kell a lehetőséget a bejutáshoz. Ezért oda egy kulccsal nyitható-zárható megoldást keresnek, tudtuk meg Maskulik Csabától, a bizottság tagjától.

A városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke biztosította továbbá arról, hogy hasonló műanyag oszlopokat helyeznek majd az ortodox húsvéti ünnepek után a Kazinczy út melletti járda Láncos-templom felőli sarkára. Hogy erre szükség van, azt a péntek délutáni fényképünk is igazolja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: