2009-09-09 13:04:13• hírek • Szatmár.ro

Befektetés a jövőbe

Augusztus 28-án az Informatikai és Távközlési Minisztérium, valamint a szatmárnémeti székhelyű Regioline Egyesület között egy támogatási szerződés aláírására került sor A Regioline Egyesület továbbfejlesztése a Kommunikációs és Információs Technológiák konszolidációjával címmel. A projekt az Európai Unió Vidékfejlesztési Alapjának társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás összértéke 79850, 65 lej.

A program céljai között szerepel a régió lakosságának az internettel való megismertetése, a digitális ismeretek hiányosságának csökkentése, azaz a korszerű információ-áramlási eszközöket használók számának növelése, valamint a fejlődő uniós munkaerőpiacon való helytállás érdekében a Szatmár megyei számítógép-felhasználó fiatalok számának növelése.

A fent említett célok elérése érdekében, a projekt kivitelezését követően, a Regioline Egyesület egy többlépcsős képzési programot fog beindítani, melyben a kezdő, semmilyen tapasztalattal nem rendelkező számítógép-felhasználók is részesülhetnek a kurzusban.

Ezen kívül az egyesület a tapasztaltabb számítógép felhasználók számára is szervez képzéseket. Az ő esetükben az az elvárás, hogy céltudatosabb felhasználókká váljanak.

A projekt befejezésétől számított 3 éven belül a régió 300 fiatalja számára nyílik lehetőség, hogy részt vegyen a Regioline egyesület kurzusain. Az első évben 5 kurzus beindítását tervezik, amelyen során öt csoportban 20- 20 fiatal képzését vállaljak fel.

A képzések több szakaszban fognak zajlani. Az első képzés beindítása 2010 januárjában esedékes. Erre a képzésre olyan 14 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik a számítógéppel és az internettel kapcsolatos ismereteiket szeretnék jobban elmélyíteni. A képzések térítésmentesek, annak teljes költségét az Európai Unió Vidékfejlesztési Alapja, Románia Kormánya, valamint a Regioline Egyesület fedezi.


Somogyi Szabolcs és Bartha Zoltán mutatta be a Regioline Egyesület legújabb projektjét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: