2009-01-19 18:31:23• hírek • (X)

Befektetési lehetőségek a válság idején

A gazdasági válság jó befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanpiacon, főleg az új lakások területén. Jó helyen, elfogadható áron lehet új építésű lakásokhoz jutni, valamint a házhelyek esetében is jelentősen csökkentek az árak.

A gazdasági válság világszerte blokkolta az ingatlanpiacot, nálunk például a BNR által a jelzáloghitelre kiszabott korlátozások miatt (olyan körülmények között, amikor az elmúlt két évben a megszerzett ingatlanok több mint 70 %-át ingatlan kölcsönnel vásárolták meg).

Emiatt egy olyan helyzet alakult ki, amikor, bár van igény a piacon, de nincs rá anyagi fedezet. Ennek következményeként az ingatlantranzakciók a tavalyi évihez képest 20-25 százalékkal csökkentek.

Az ingatlanpiacon bekövetkezett válság hatása azonnal érezhetővé vált az építőiparban, az építőanyagok és a munkaerő díjain is. A kialakult új helyzetben, egyes ingatlanberuházók, a még mindig reális igényekre alapozva, új megoldásokat kínálnak a szatmárnémetieknek, akár banki segítség nélkül is.

Két  nagyon érdekes irányzat van kialakulóban az ingatlanfejlesztések terén:

- Nagyon előnyös árak új építésű lakások, vagy még projekt fázisban levő lakások esetén, akár 500 euró/négyzetméteres árat is elérhetik. Az építőanyagok és a munkadíj esetén bekövetkezett árcsökkenéseket és az euró/lej különbözetet kihasználva egyes fejlesztők gyorsan átszámolták az áraikat, igazi "jó fogásokat" kínálva. Például a "Sara" Rezidenciális Komplexum, a Draganilor utcában, 14 lakásos társasház, földalatti parkolóval, 3 szobás lakásokat kínál 500 euró/négyzetméteres áron, vagyis 45.000 euróért.

- Egy másik nagyon érdekes és vonzó lehetőség a házhelyek Szatmárnémeti környékén (3-4 kilométerre a várostól). Itt mindössze 5000-6000 euróért vásárolhatnak házhelyet, egy olyan helyzetben amikor az építőanyagok és a munkadíjak viszonylag alacsonyak, ez egy kitűnő lehetőség lenne házat építeni olyan alacsony áron, amennyiért egy 3 szobás régi lakást is nehéz megvenni.

De még ennél is több jó lehetőség kínálkozik a készpénzzel rendelkező lakosok előtt. Például kereskedelmi területek, forgalmas helyeken, alacsony áron megszerezhetők, valamint telkek ingatlanfejlesztések céljára szintén jó áron megszerezhetőek, ha a román és külföldi befektetők érdeklődést mutatnak Szatmárnémeti iránt.

 

További részletekért érdeklődjön az ARRA ingatlanügynökségnél.

(X)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: